Hippisch centrum De Kraal in Zandhoven staat opnieuw te koop.© ImmoFluisteraar

Hippisch centrum De Kraal staat opnieuw te koop, ditmaal inclusief villa

Zandhoven -

Het bekend hippisch centrum De Kraal aan de Schegel in Zandhoven staat weer te koop. Ditmaal ook inclusief de luxueuze villa van Victor Theeuwes, die de ouderlijke hoeve aan het verbouwen is in de schaduw van molen Zeldenrust op de Vierselbaan in Zandhoven.

Internationale investeerders met ambities in de paardensector zullen blij zijn om te horen dat hippisch centrum De Kraal opnieuw te koop staat op de website van ImmoFluisteraar. “Deze topsportaccommodatie heeft faciliteiten die voldoen aan de behoeften van elke professionele atleet. We kennen De Kraal vooral van alle internationale wedstrijden en veilingen die er plaatsvinden. Het is een succesvolle droomlocatie en het biedt een unieke kans om mee te draaien aan de top van de hippische wereld”, stelt Dirk Van Ostaeyen van ImmoFluisteraar.

“De Kraal is een succesvolle droomlocatie en het biedt een unieke kans om mee te draaien aan de top van de hippische wereld”

Dirk Van Ostaeyen

Makelaar ImmoFluisteraar

Verspreid over ongeveer 8,7 hectare is De Kraal gelegen in de begeerde gouden driehoek, dicht bij het Azelhof, Peelbergen Equestrian Centre en Sentower Park. De faciliteiten omvatten twee buitenpistes, twee indoorpistes, 73 ruime stallen, vier zadelkamers, en vier luxueuze wasplaatsen met solarium. Verder biedt het complex een overdekte longeercirkel, een overdekte stapmolen, een zandpaddock, een galopbaan en diverse weides omheind met houten hekwerk.

De Kraal met de typische vakwerkstallen.© ImmoFluisteraar

Het is al de derde keer dat Dirk Van Ostaeyen, zaakvoerder van ImmoFluisteraar, de Kraal verkoopt. Dirk Van Ostaeyen, oprichter en bestuurder van ImmoFluisteraar, is onder meer gespecialiseerd in hippisch vastgoed. Zo verkocht hij al eens een complex in de Kempen aan Jennifer Gates, dochter van computergigant Bill Gates.

De veilingen van Stud 111 indertijd in De Kraal.© Jan Van der Perre

Villa met poolhouse

In 2013 kreeg ImmoFluisteraar een eerste keer de opdracht het hippisch centrum De Kraal in Zandhoven te verkopen. Dirk vond toen de nieuwe eigenaar letterlijk naast de deur, want buurman Victor Theeuwes kocht het complex. Samen met zijn broer Harrie organiseerde hij er het concours De Kraal International, gekoppeld aan paardenveiling Stud 111.

In 2020 besliste Theeuwes om De Kraal te verkopen. De jonge Antwerpenaar Warren Blust zette in 2021 die stap. Nu komt het dus opnieuw op de markt. Victor bleef wel altijd in de aanpalende villa wonen. Een nieuwigheid bij deze verkoop is dat Victor de villa met vier slaapkamers en twee luxe-badkamers, een zwembad, poolhouse en sauna, mee te koop stelt.

De villa van Victor Theeuwes die elders in Zandhoven met een bouwproject bezig is, wordt mee verkocht.© ImmoFluisteraar

Victor Theeuwes: “De Kraal was lange tijd mijn thuisbasis, maar nu breekt er een nieuw hoofdstuk aan. Daarom ben ik gestart met een bouwproject, idyllisch gelegen in de schaduw van de molen langs de Vierselbaan in Zandhoven.”

Bij de vorige verkopen was er zelfs interesse vanuit Taiwan. De Kraal is heel geschikt voor internationale wedstrijden. Zelfs Jessica Springsteen, de dochter van Bruce, nam er al aan jumpings deel.

Een vraagprijs wordt niet vermeld, maar het is zonder twijfel de hogere prijsklasse.

Een van de twee ruime binnenpistes.© ImmoFluisteraar

www.immofluisteraar.be

 (kma)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wonen in de Antwerpse rand