Direct naar artikelinhoud
Dreiging

Allianz vraagt personeel thuis te blijven door dreiging

Allianz vraagt personeel thuis te blijven door dreiging

Verzekeringsbedrijf Allianz heeft haar personeel van de vestigingen in Brussel en Antwerpen gevraagd niet naar kantoor te komen omwille van een 'potentiële dreiging'. Er kan een verband zijn met de investeringen van de verzekeraar in kernwapens.

Rond elf uur gisteravond is het personeel van Allianz op de hoogte gebracht dat zij vandaag thuis moesten werken. "Allianz GI is geïnformeerd over een potentiële dreiging naar ons kantoor in Brussel", zo staat in het bericht.

"We hebben gisteren via de overheid inderdaad vernomen dat er een potentiële dreiging is voor onze vestigingen in België,  zowel in Brussel als in Antwerpen", zegt Lucie Moers, woordvoerder van Allianz België. 

Wat de dreiging inhoudt en welke overheidsdienst hen verwittigde, kan Allianz niet kwijt. Volgens sommige bronnen kwam de informatie van OCAD, het orgaan voor dreigingsanalyse, of van de Nationale Bank. Beide instellingen bevestigen noch ontkennen.

Afgelopen week stonden er in de Nederlandse pers artikels over de bedragen die verzekeraars investeren in kernwapens. Er stond vermeld dat de verzekeringsgroep Allianz heeft sinds 2014 1,03 miljard dollar geïnvesteerd in kernwapens. Het is onduidelijk of er daarna iemand ook een concreet dreigement heeft geuit.

Het sms'je dat het personeel van Allianz kreeg.Beeld RV