© Ria Berben

© Ria Berben

© Ria Berben

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Samana Hechtel viert paasfeest

Op woensdag 21 maart, het begin van de lente, vierden de leden van Samana Hechtel hun jaarlijks paasfeest. Ook werden er twee kernleden gehuldigd tijdens het feest.

Ria Berben

De tafels waren weer mooi versierd met kleurrijke servietten, bloemen en lekkere paaseieren. Dit jaar was wel bijzonder, want tijdens het vrijwilligersfeest - aangeboden door de gemeente - had Samana Hechtel een extra vrijwilliger gewonnen. Zo kwam schepen Jan Vangenechten helpen op het feest.

Naar goede gewoonte begon het feest met een boeteviering met aansluitend een eucharistieviering, opgedragen door oud-pastoor Spooren. Daarna werden de verschillende soorten beleg, brood , toespijzen en dranken aan tafel gebracht door de vrijwilligers. Toen iedereen zich tegoed had gedaan aan al dat lekkere eten op tafel schoot en tafelgoochelaar in actie om wat verstrooiing te brengen bij de feestvierders.

Twee kernleden, Martha en Ghislaine, werden gehuldigd en in de bloemetjes gezet omdat ze al ettelijke jaren als kernlid op hun teller hadden staan. De tafels werden afgeruimd en de schepen zette zijn beste beentje voor samen met de kernleden. De feestvierders sloegen ondertussen een babbeltje met hun tafelgenoten of genoten van het optreden van de goochelaar. De lotjes van de tombola werden aan de man gebracht en daarna konden de aanwezigen nog smullen van een lekker gebakje met een tas koffie.

Toen was het tijd om de vele prijzen van de tombola onder de gelukkige winnaars te verdelen. Zo kon iedereen na een gezellige namiddag weer naar huis keren. Enkele vrijwilligers speelden weer taxi. De anderen deden de afwas samen met de schepen en ruimden de feestzaal weer netjes op. De leden die niet konden feestvieren, krijgen nog een bezoek van de paashaasvrijwilliger.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer