Avontuur nog voor eerste wedstrijd voorbij? “Marc Brys ontslagen als bondscoach van Kameroen”

Begin april werd Marc Brys aangesteld als bondscoach van Kameroen. De aanstelling kwam er na een lange soap en tegen de zin van bondsvoorzitter Samuel Eto’o. De voormalige topaanvaller meende niets te weten van de aanstelling van Brys, wat leidde tot een vlammende ruzie met minister van Sport Narcisse Mouelle Kombi. Hij zou Brys op eigen hachje hebben aangesteld.

red

De storm leek een tijdje gaan liggen en Marc Brys maakte onlangs zijn selectie bekend voor de WK-kwalificatieduels tegen Kaapverdië en Angola. Toch lijkt de kans heel klein dat de Antwerpse coach zijn debuut mag vieren voor De Ontembare Leeuwen.

Via een communiqué laat de Kameroense voetbalfederatie weten dat de volledige technische staf (voorlopig?) geschorst is, waardoor Samuel Eto’o op heel korte termijn op zoek moet naar coaches om de komende interlandperiode te overbruggen.

RTBF gaat verder en laat weten dat Marc Brys, net als zijn onlangs aangestelde assistenten, ontslagen zijn. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Interlands