OEFENINTERLANDS. Verdediger redt Brazilië tegen Argentijnen, Japan en Uruguay verzorgen de show

© REUTERS

Het was een affiche van formaat: Brazilië - Argentinië. Maar in Saoedi-Arabië leken de Zuid-Amerikaanse toplanden lang te blijven steken op een gelijkspel, tot Miranda de ban brak voor de Seleçao: 1-0.

vtvn

De volgende 22 spelers begonnen aan de partij:

Brazilië: Alisson; Danilo, Marquinhos, Miranda, Filipe Luis; Casemiro, Arthur, Coutinho; Gabriel Jesús, Neymar, Firmino

Argentinië: Sergio Romero; Saravia, Otamendi, Pezzella, Tagliafico; Paredes, Battaglia, Lo Celso; Dybala, Correa, Icardi

De Argentijnen, zonder Lionel Messi dus, waren nergens in de beginfase. Brazilië domineerde de bal en het tempo, maar kansen creëren bleek moeilijker dan verwacht. Alisson Becker gaf bijna de bal domweg aan Correa, maar de doelman van Liverpool herstelde zijn foutje. Op het halfuur verdween een vrije trap van Dybala bijna in de kruising. Daarna volgde, jawel, een drankpauze en werd prompt de Mexican wave ingezet in de tribune.

Na de pauze ongeveer hetzelfde spelbeeld: Brazilië met de bal, Argentinië met de organisatie. Dybala moest geblesseerd naar de kant, de Turijnse vloek was tot in Saoedi-Arabië te horen. Landgenoot Paredes probeerde het van ver, maar het schot ging net naast de kooi van Alisson. Aan de overkant miste een volley van Arthur het doelkader. Neymar kreeg intussen een zoveelste fout tegen en probeerde de zaak te forceren. Zonder succes.

De match leek af te stevenen op een doelpuntenloos gelijkspel. Tot Inter-verdediger Miranda in de 93ste minuut een corner van Neymar tegen de netten werkte: 1-0.

© REUTERS

Japan verslaat Uruguay

Japan heeft dinsdag in een oefenduel in Saitama met 4-3 (rust: 2-1) gewonnen van Uruguay. Takumi Minamino was met twee treffers (10., 66.) goed bij schot bij de thuisploeg, waar ook Yuya Osaka (36.) en Ritsu Doan (59.) de weg naar de netten vonden. De Uruguayaanse doelpunten werden gemaakt door Gaston Pereiro (28.), Edinson Cavani (57.) en Cristian Rodriguez (75.).

Japan werd door België gewipt in de achtste finales na een spectaculaire 3-2 in Rostov aan de Don.

Zuid-Korea niet voorbij Panama

Zuid-Korea kon voor eigen volk niet winnen van Panama. Het werd 2-2. De Koreanen kwamen 2-0 voor langs Joo-ho Park (5.) en Hwang In-beom (32.) maar Panama gaf zich niet gewonnen en na doelpunten van Abdiel Arroyo (45.) en Rolando Blackburn (49.) werd het alsnog 2-2.

Panama was op het WK in Rusland de eerste tegenstander van de Rode Duivels. De Centraal-Amerikanen verloren in Sotsji hun eerste WK-match ooit met 3-0 van Hazard en co. Daarna gingen ze ook onderuit tegen Engeland (6-1) en Tunesië (2-1).

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen