Basketbal BNXT League Elite Gold

Teambuilding richting bekerfinale? Toby Alderweireld en co. zien Giants laatste wedstrijd voor de play-offs verliezen

Antwerpen -

Telenet Giants Antwerp heeft de laatste wedstrijd van Elite Gold verloren. Heroes Den Bosch was nipt de betere in de Lotto Arena, waar ook een delegatie spelers van Royal Antwerp FC aanwezig was: 76-77. De Sinjoren openen volgende week de play-offs tegen Bergen.

Patrick Ceulemans

Hoog bezoek in de Lotto Arena met een mooie delegatie van uittredend kampioen Royal Antwerp FC. Niemand minder dan Toby Alderweireld, Vincent Janssen, Ritchie De Laet en Jean Butez waren aandachtige toeschouwers in de gevulde Lotto Arena. Drieduizend zitjes waren bezet.

Antwerpspelers Davino Verhulst, Zeno Van Den Bosch, Jurgen Ekkelenkamp, Owen Wijndal, Jean Butez, Vincent Janssen, Ritchie De Laet en aanvoerder Toby Alderweireld.© GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Jammer genoeg voor de vele Antwerpse fans was hun favoriete ploeg in de eerste helft niet bij de les. Slecht vijf Antwerpse spelers kwamen in de eerste twee kwarts tot scoren. In combinatie met 1 op 11 driepunters, slechte defense en verschillende balverliezen maakte dat Den Bosch na 15-21 de rust bereikte met een 35-42-bonus.

In het derde kwart volgde een Antwerpse reactie. Yoeri Schoepen, Roby Rogiers en Jo Van Buggenhout scoorden ook en na 48-51 ging het naar een 61-59-bonusje.

© GOYVAERTS/GMAX AGENCY

In het slotkwart bleven de Giants bij 70-69 en 73-71 nipt leiden. Op dertig seconden van het einde scoorde Justice Sueing 75-74. Austin Price lukte een bom voor de Nederlanders, zodat de Nederlanders op voorsprong kwamen: 75-77. Jo Van Buggenhout mocht op enkele seconden van het einde twee vrijworpen nemen. Hij scoorde de eerste en miste de tweede. Nikola Jovanovic miste na de aanvallende rebound de score voor de winst.

In de kwartfinales van de play-offs (best of three) neemt Telenet Giants Antwerp het nu op tegen Bergen, de Belgische nummer 7. De Giants genieten van het thuisvoordeel en openen de debatten op woensdag 8 mei in de Lotto Arena. De tweede partij is op vrijdag 10 mei in de Mons Arena en een eventuele derde wedstrijd is op zondag 12 mei opnieuw in de Lotto Arena.

© GOYVAERTS/GMAX AGENCY

© GOYVAERTS/GMAX AGENCY

© GOYVAERTS/GMAX AGENCY

© GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Kwarts: 20-21, 15-21, 26-17, 15-18

Telenet Giants Antwerp: Veinot 15, Van Buggenhout 6, Sueing 14, Schoepen 2, Rogiers 2, Mwema 7, JJovanovic 11, Kreuser 0, Bolton 16

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Basketbal