Uitslaande brand in loods met auto’s: brandweer redt hond uit vlammen

Boechout -

In Boechout is vrijdag brand uitgebroken in een loods. De uitslaande brand gaat gepaard met een stevige rookontwikkeling. De brandweer vraagt de omgeving te vermijden.

jtp

De brand in de Kapelleveldstraat in Boechout brak uit omstreeks 8.30 uur. “Het betreft een uitslaande brand in een loods achter een woning”, bevestigt burgemeester Koen T’Sijen (PRO Boechout-Vremde) van Boechout. “In de loods stonden auto’s en oliehoudende producten.”

De brand is stilaan onder controle, maar nog niet volledig geblust. Ook de rook is nog niet volledig gaan liggen. “Voorlopig is geen sprake van slachtoffers. De brandweer heeft ook een hond gered uit de brand”, aldus T’Sijen. (Lees verder onder de foto)

De hond werd gered en krijgt zuurstof toegediend.© BFM

Omdat de brand gepaard ging met een hevige rookontwikkeling, sloot de politie de N10, de Provinciesteenweg, af. Het verkeer moet plaatselijk omrijden via de Lispersteenweg.

Hoe de brand is kunnen ontstaan, is voorlopig nog onduidelijk. Op het dak van de loods liggen mogelijk asbesthoudende dakpannen, maar het is nog niet geweten of er ook daadwerkelijk asbest is vrijgekomen bij de brand.

© BFM+.

© BFM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen