© Marc Herremans - Mediahuis

Voetbal Vlaanderen en Expoline starten scheidsrechtersschool

Voetbal Vlaanderen en het Belgische bedrijf Expoline starten met een eigen ‘Expoline Referee College’. Dat bevestigde voormalig topscheidsrechter Frank De Bleeckere, ambassadeur van Expoline en drager van het project, dinsdag aan Belga. Zowel beginnende als meer ervaren scheidsrechters of assistenten kunnen bij de scheidsrechtersschool terecht voor arbitragekampen.

De bedoeling is dat scheidsrechters breder en professioneler begeleid kunnen worden. In eerste instantie zal dat gebeuren op stagedagen. Het Expoline Referee College biedt een lessenpakket aan voor starters die al ervaring in het amateur- en profvoetbal opdeden en de basiscompetenties beschikken om scheidsrechter te worden. Maar ook de talenten uit het nationale en provinciale voetbal die via een arbitragekamp willen bijleren zijn welkom. Ten slotte bieden Voetbal Vlaanderen en Expoline ook meerdaagse buitenlandse stages aan waarop een groepje scheidsrechters zich kan klaarstomen voor de volgende stap in hun loopbaan. Zowel het fysieke, het mentale als het technische aspect komen aan bod. Expoline belooft een professionele omkadering met fysieke trainers en technische instructoren.

De Bleeckere gaf de voorbije twee jaar als ambassadeur van Expoline, bekend van de vanishing spray, workshops om scheidsrechters te begeleiden met de spuitbus. “Het Referee College is de volgende stap. Scheidsrechters van alle niveaus en leeftijden begeleiden en opleiden, mijn passie en ervaring overbrengen aan collega’s. Ik doe niets liever”, aldus Belgiës beste scheidsrechter. “Referee zijn is geen sexy hobby. Het is een job. Maar het is een fantastische mogelijkheid om je als mens te ontwikkelen. Leren omgaan met spelers en publiek, reglementen kennen en toepassen op het terrein, fysiek in orde zijn, sociale vaardigheden leren, het is een levensles en ervaring. Het is een passie.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer