donderdag 19 oktober 2017 - Jupiler Pro League
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Dutoit kwam dit seizoen enkel in de voorbereiding en in de Beker van België in actie.

Photo News

stvv

William Dutoit moet bij Oostende vanop de bank toekijken tegen‘de club van zijn hart’

“Terugkeer naar Stayen blijft emotioneel”

Zaterdag krijgt STVV met Oostende de verrassende rode lantaarn op bezoek. Voor Yohan Boli en co én het Truiense supporterslegioen wordt het een weerzien met voormalige publiekslieveling William Dutoit. Hoewel, de Fransman komt maar niet van de bank bij de kustploeg. Ook niet sinds het vertrek van Silvio Proto. Mike Vanhamel kwam over van Lierse en krijgt voorlopig de voorkeur. “Gelukkig kan het snel gaan in voetbal. Ik hou me klaar voor mijn moment”, blijft Dutoit positief.

Gunter SCHOOFS

Hij woonde destijds in de appartementen op Stayen, William Dutoit. Met vrouwlief Margaux en zoontje Romeo. Intussen hebben ze Stayen al bijna een jaar ingeruild voor Oostende. “We wonen in een flat met uitzicht op het strand. Stayen was mooi, maar voor Romeo is het strand geweldig”, zegt de 29-jarige Fransman, die geen euforische tijden beleeft met Oostende.

Niemand verwachtte voor het seizoen dat jullie na tien speeldagen laatste zouden staan.

“Ik ook niet. We kunnen ons enkel verwijten dat we in de zomer te veel gefocust hebben op de Europa League en niet op de competitiestart. We verloren in eigen huis verrassend van Moeskroen en Waasland-Beveren. We holden meteen achter de feiten aan en probeerden de ommekeer te forceren. Dat lukte maar niet. Met als gevolg dat we nu met vijf punten achterblijven.”

Na het vertrek van Silvio Proto naar Olympiakos verwachtten we een nieuwe kans voor jou. Maar het werd Mike Vanhamel.

“Dat is een keuze van de staf. Uiteraard ben ik ontgoocheld dat ik nog maar één match speelde, dat was in de Beker van België tegen Union. Ach, elke doelman die naast de ploeg valt, is teleurgesteld. Kijk naar Butelle bij Club Brugge, of eender welke collega die zijn plek moet afstaan. Gelukkig kan het in voetbal snel gaan. Ik probeer mezelf klaar te stomen voor het moment waarop ik een nieuwe kans krijg.”

Vind je dat je fouten hebt gemaakt waardoor de staf het vertrouwen in je verloor?
Uiteraard ben ik ontgoocheld dat ik nog maar één match speelde. Gelukkig kan het snel gaan. Ik probeer mezelf klaar te stomen voor het moment waarop ik een nieuwe kans krijg William DUTOIT

“Ik onthoud vooral dat ik eind vorig seizoen in play-off 1 wedstrijden heb gespeeld. Wedstrijden die we wonnen. Tegen Club Brugge, Gent, Charleroi. Ik haalde ook clean sheets. Er was wel negatieve commentaar in de media na de bekerfinale. Maar jammer genoeg vergat men te snel hoe Oostende in die bekerfinale geraakt was. Ik had zeker mijn aandeel. Tegen Genk bijvoorbeeld.”

De kritiek die je tegenwoordig hoort: Dutoit is te klein voor het topniveau.

“Ik ben 1m82, dat is nog altijd groter dan bijvoorbeeld Jean-François Gillet. Ik ben even groot als Mathew Ryan. Hij krijgt daar nooit commentaar over. Ik begrijp wel dat mensen over de lengte van een doelman spreken, maar voor mij is het geen item. Ik kan er ook niks aan veranderen.”

Zaterdag reis je naar Sint-Truiden. Heb je nog veel contact met bepaalde spelers?

“De Franstaligen met wie ik speelde: Boli, De Sart, Dussaut, Pirard. Ik reis met plezier af naar Stayen. Toch blijft het emotioneel voor mij, want iedereen weet dat ik STVV in mijn hart droeg. Tegelijkertijd is het van groot belang dat wij punten pakken in Limburg, maar dat zal niet simpel zijn.”

De titel met STVV in tweede klasse in 2015 liet Dutoit met een tattoo vereeuwigen.‘Plus le combat est dur plus la victoire est belle 19 avril 2015 kampioen STVV’.  hbvl

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws