Lommel SK blijft op promotiekoers na laat gelijkspel tegen Zulte Waregem

Lommel SK speelde in extremis gelijk op bezoek bij Zulte Waregem: 1-1. Jelle Vossen scoorde halverwege de tweede helft vanaf de stip, maar Dermane Karim wiste die achterstand op de valreep nog uit. De terugwedstrijd in het Soevereinstadion vindt woensdag 1 mei (20 uur) plaats.

Trainer Steve Bould hield aan de Gaverbeek vast aan dezelfde basiself als tegen SK Beveren. In het openingskwartier viel de regen met bakken uit de lucht, maar echt doelgevaar bleef lange tijd uit. Beide defensies en doelmannen hielden mekaar lang in evenwicht. Op het halfuur belandden schoten van Vancsa en Rosa in de plukgrage handen van De Wolf. De bezoekers toonden hun voetballende kwaliteiten, maar de 150 bezoekende supporters bleven toch op hun honger zitten. Na een hoekschop van Ciranni ging doelman De Busser onder de bal door en Machado devieerde het leer van dichtbij binnen aan de tweede paal, maar de VAR in Tubeke merkte handspel op. Geen doelpunt dus voor de pauze. Lommel SK ontsnapte zo aan een achterstand op een slecht moment.

In de tweede helft bleef het spel verder gesloten. Coaches Vincent Euvrard en Bould waren langs de zijlijn constant druk bezig met de nodige tactische aanpassingen om een openingsdoelpunt te forceren. Met Bagan en Brüls zette de thuisploeg hun aanvalslust kracht bij. Doelman de Busser duwde een schot van Nnadi nog verrassend tegen het eigen doelhout. Na handspel van Granell legde scheidsrechter Allaerts de bal op de stip. Ex-Genkie Jelle Vossen faalde niet en stuurde De Busser de verkeerde kant uit: 1-0. Ook in het slotkwartier bleven de kansen schaars. Twee minuten voor het einde belandde een hoekschop van invaller Fatah uiteindelijk in de voeten van Karim, die het leer vanuit de tweede lijn in de rechterbenedenhoek deponeerde met de binnenkant van de voet: 1-1. Lommel SK nam zo terecht een punt mee naar huis in een wedstrijd die geen winnaar verdiende.

ZULTE WAREGEM: De Wolf - Labie, Tambedou, Willen - Ciranni, Diop, Nnadi (84‘ Palumets), Gavriel (85’ Decostere) - Machado (59‘ Brüls), Vossen, Ndour (57’ Bagan).

LOMMEL SK: De Busser - Aguilar, Tolinsson, Wouters, Oware - Granell (75‘ Fatah), Karim, Schoofs - Talvitie, Rosa (75’ Sales), Vancsa.

GELE KAARTEN: 14‘ Willen (tackle), 34’ Wouters (fout), 38‘ Rosa (tackle), 62’ Granell (tackle), 80‘ Ciranni (tackle).

DOELPUNTEN: 65‘ Vossen 1-0, 88’ Karim 1-1.

STRAFSCHOP: 65‘ Vossen (raak).

SCHEIDSRECHTER: Michiel Allaerts

TOESCHOUWERS: 6.500