photo_news
Volledig scherm
© photo_news

NMBS-vacatures raken nog altijd moeilijk ingevuld: meer dan 300 bestuurders gezocht

De NMBS zet vandaag een jobtrein in om collega's te zoeken, voor het tweede jaar op een rij. Het spoorbedrijf zoekt dit jaar ongeveer 1.600 medewerkers. Zo zijn er onder meer 320 treinbestuurders, 185 treinbegeleiders en zo'n 300 technici nodig om het spoorpersoneel te verjongen.

33 reacties

  • Geert Matthys

    6 jaar geleden
    Als je een diploma hebt ga je toch niet om 4 u s'ochtends een potentieel metalen doodskist inkruipen. De meeste jonge gasten proberen weg te raken uit die ploegen die ze al kennen van studentenjobs.
  • Frank Sturm

    6 jaar geleden
    @ Rene Lenaerts De opleiding tot lijnpiloot duurt gemiddeld 2 jaar. En daarna vliegt de nieuweling nog jaren als copiloot naast een ervaren captain. In die bijkomende jaren wordt men bekwaam om zelfstandig als gezagvoerder op te treden, besluiten te nemen en leiding te geven. Een nieuwe treinbestuurder heeft die luxe niet. Hij moet zelf zijn plan trekken. Ik heb in de goederen gereden. Dan is er zelfs geen treinchef bij u. Ge zijt alleen op stap! Een jaar opleiding is géén overbodige luxe.
  • ronny steegmans

    6 jaar geleden
    Over zaken praten waar je niks van kent is wel gemakkelijk hoor Rene
  • Stefanie van Dijk

    6 jaar geleden
    Vacatures moeilijk ingevuld, zou dat misschien komen omdat de job totaal onaantrekkelijk is vanwege loon en werkuren???
  • RENE LENAERTS

    6 jaar geleden
    Bijna een jaar opleiding voor treinbestuurder; op die tijd vorm je een lijnpiloot, en een trein stijgt bij mijn weten niet op. Laat ze bij de NMBS eens beginnen normaal doen.