Felix Baumann komt over van Ludwigsburg.© Belga

Volleybal Waremme-Achel - Zondag 14 uur

Achel heeft kern voor volgend seizoen rond: ook Duits toptalent tekent in de Koekoek

Achel reist zondag (14u) af naar Waremme. Bij winst mag Tectum, dat zijn kern voor volgend seizoen rond heeft, zich opmaken voor een alles-of-niets-wedstrijd om een Europees ticket.

Achel miste op een haar na de Champions Play-offs, maar zette de gemaakte progressie in de verf door de Challenge Play-offs als winnaar af te sluiten. Gent en Guibertin werden vakkundig afgehouden. Als winnaar treft Achel zondag Waremme, dat laatste eindigde in de Champions-poule. Gent maakt vrijdag de verplaatsing naar Menen, dat net voor Waremme eindigde. Voor de verliezers zit het seizoen erop. De winnaars spelen nog een allerlaatste wedstrijd met een ticket voor de Europese Bühne (Challenge Cup) als inzet.

Terwijl T1 Jan Vanvenckenray, die ook volgend seizoen aan het roer blijft, zijn team klaarstoomde werd achter de schermen de puzzel voor volgend seizoen gelegd. Nieuwkomers Peters (libero), Van Hooghten (setter) en Van Loon (midden) werden al aangekondigd. “Daar voegen we nog drie nieuwe namen aan toe”, vertelt voorzitter Ben Schuurmans. “Op de receptie-hoek verwelkomen we Nederlander Yannick Bak (22, 1m97). Hij komt over van Dynamo Apeldoorn. Voor dezelfde positie wisselt het Duits toptalent Felix Baumann (19, 1m98) Ludwigsburg in voor Achel. Onze laatste nieuweling zijn we in Polen gaan zoeken. De 23-jarige Dawid Pruszkowksi (1m76), tot op heden actief bij Gdansk, wordt onze tweede libero. Hij zit daar wat op een zijspoor en wil zijn carrière bij ons opnieuw lanceren. Ook in de technische staf twee nieuwe namen: Joost Weltens en Allan van de Loo zijn komend seizoen de assistent-trainers van Jan Vanvenckenray”, besluit Schuurmans. (rkb)

Aangeboden door onze partners