Wat bieden streamingdiensten precies aan? En hoeveel kost je dat?
Volledig scherm
PREMIUM
Wat bieden streamingdiensten precies aan? En hoeveel kost je dat? © Getty Images

Welk streamingplatform biedt het meeste voor je geld? “Veel Amerikaanse topfilms voor 2,99 euro per maand”

Vanaf 11 april stijgen de prijzen bij Streamz. Twee abonnementsformules zullen één euro duurder worden. Zo betaal je voor het duurste abonnement meer dan 20 euro. Waar ben je goedkoper af? En bij welke streamingdienst krijg je het grootste aanbod voor je geld? Onze journalist vergeleek twaalf nationale én internationale spelers.

  1. Netflix en co passen strategie aan en dat zal je voelen in je portefeuille: “Het is gedaan met profiteren”
    PREMIUM

    Netflix en co passen strategie aan en dat zal je voelen in je portefeuil­le: “Het is gedaan met profiteren”

    Als je een Netflix-abonnement hebt, is de kans groot dat je de voorbije week een mail hebt ontvangen over een prijsverhoging. Na Disney+ en Streamz gaan namelijk ook bij Netflix de prijzen weer naar boven. “Streamingdiensten willen meer winst gaan maken”, waarschuwen experts. “En ze halen er ‘trucjes’ voor boven.” Mediaspecialisten Tim Raats en Tom Evens leggen uit waarom je steeds meer zal moeten betalen en in de HLN Streamingwijzer ontdek je vervolgens waar je vandaag nog de goedkoopste én kwalitatiefste formules kan vinden.
  2. “Spaarders krijgen zelden kans op een netto rente van 4,16 procent”: Fastned geeft opnieuw obligatie met hoog rendement uit
    PREMIUM

    “Spaarders krijgen zelden kans op een netto rente van 4,16 procent”: Fastned geeft opnieuw obligatie met hoog rendement uit

    Voor de tweede keer dit jaar lanceert het Nederlandse laadpalenbedrijf Fastned een obligatie met 6 procent brutorendement. Dat is hoog voor een obligatie waar de gewone spaarder met bescheiden middelen op kan intekenen. Is het dan wel een veilige en verstandige belegging, zeker nu er binnenkort ook opnieuw een staatsbon komt? HLN-geldexpert Paul D’Hoore zoomt in op de ambities, de resultaten en de concurrentie van het bedrijf: “Op dit moment groeit in België het aantal publieke laadpalen sneller dan het aantal elektrische auto’s.”