Rapportcijfer Willem-Alexander, Máxima en Amalia vrijwel gelijk

Nieuws
Het rapportcijfer van koning Willem-Alexander, koningin Máxima en prinses Amalia is bijna gelijk aan dat van vorig jaar. Dat blijkt uit de Koningsdag-enquête die Ipsos heeft uitgevoerd in opdracht van de NOS.
anp
zaterdag 27 april 2024 om 07:35
Afbeelding
beeld anp

De waardering voor de koning is iets gestegen: van een 6,5 naar een 6,6. De koningin en de prinses hebben precies hetzelfde cijfer als vorig jaar: respectievelijk een 7,3 en een 7.

Nederlanders blijven kritisch op het functioneren van Willem-Alexander. Van de ondervraagden is 44 procent (zeer) tevreden over hem. Dat is een lager percentage dan de 47 procent vorig jaar. Ook het aantal ondervraagden dat vertrouwen heeft in de koning staat op 44 procent, twee procentpunten lager dan een jaar eerder.

Het vertrouwen in de koningin ligt, net als vorig jaar, een stuk hoger. Bijna zes op de tien Nederlanders heeft vertrouwen in Máxima.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Wijdverbreid seksueel wangedrag bij banktoezichthouder VS

Binnen de Amerikaanse banktoezichthouder FDIC is sprake van wijdverbreid seksueel wangedrag. Dat is de conclusie van een onderzoek door advocatenkantoor Cleary Gottlieb, dat uitgevoerd werd naar aanleiding van een artikel in The Wall Street Journal over de toezichthouder.

Afbeelding

VS onderbraken levering munitie aan Israël om 'zorgen' over Rafah

De Verenigde Staten hebben vorige week een levering van munitie stopgezet omdat Israël niet tegemoet was gekomen aan de Amerikaanse 'zorgen' over Israëlische plannen voor een grondoffensief in de zuidelijke stad Rafah in Gaza. Dat zei een hoge Amerikaanse functionaris dinsdag.

Afbeelding

Uitspraak in grote sextortionzaak met tientallen slachtoffers

De rechtbank in Breda doet woensdag uitspraak in de zaak tegen Gianni de W. (25) uit Etten-Leur, die verdacht wordt van het online misbruiken van dertig veelal minderjarige slachtoffers. Die stuurden hem grote aantallen naaktfoto's en expliciete seksvideo's.

Afbeelding

Joost Klein begint aan cruciale repetities in Malmö

Na bijna anderhalve week in Malmö breken de dagen van de waarheid aan voor Joost Klein op het Eurovisie Songfestival. Voordat donderdagavond de tweede halve finale op het programma staat, moet de Nederlander eerst nog drie generale repetities doorlopen.

Afbeelding

Hinder op wegen Rotterdam door werk tijdens hemelvaartsweekend

In het lange hemelvaartsweekend moeten weggebruikers rekening houden met hinder en vertraging op meerdere wegen rond Rotterdam. Weggebruikers kunnen in deze periode geen gebruikmaken van een deel van snelweg A16 bij Rotterdam.

Afbeelding

Kans op drukke avondspits door lang hemelvaartsweekend

De ANWB houdt rekening met een drukke avondspits vanwege de start van een lang hemelvaartsweekend. Vorig jaar stond er ruim 1000 kilometer file aan de vooravond van Hemelvaart. Zo druk zal het woensdag niet worden, verwacht de ANWB, omdat veel mensen al de meivakantie vieren.