Extra politiecontroles in Vlissingen na schietincidenten

Foto: ANP

De politie gaat extra controles uitvoeren in en rond het Middengebied in Vlissingen, na meerdere schietincidenten. Deze week werd er op verschillende plaatsen in de stad geschoten. Dat gebeurde binnen één etmaal. Ook was er een steekincident.

Het politieonderzoek naar de incidenten is nog bezig, maar kost tijd omdat er veel camerabeelden te bekijken zijn. Het is volgens de burgemeester, politie en het Openbaar Ministerie nodig dat er al op korte termijn extra maatregelen worden genomen in het gebied. Er zullen extra politiecontroles zijn, waarbij willekeurige auto’s aan de kant kunnen worden gezet voor onderzoek. Boa’s en agenten surveilleren extra in de wijk.

“Het is onacceptabel dat deze incidenten hebben plaatsgevonden. Ze tasten ons gevoel van veiligheid ernstig aan”, reageert burgemeester Bas van den Tillaar. De maatregelen moeten het veiligheidsgevoel bij inwoners vergroten en “een signaal afgeven richting de daders”. “Daarnaast blijft het lopende onderzoek om de daders op te sporen de hoogste prioriteit krijgen.”