Direct naar artikelinhoud
Voetbal

Club ontvangt vandaag jeugdig Anderlecht voor eerste topper

Hein Vanhaezebrouck (Anderlecht): "Onze jongeren zijn klaar voor dit niveau."Beeld Photo News

Club Brugge zet zondag allicht zijn nieuwste wapen in tegen Anderlecht: Kaveh Rezaei, de man van 5 miljoen. Bij Anderlecht maken vooral jongeren de dienst uit. 'Maar ik heb er vertrouwen in', zegt Hein Vanhaezebrouck.

, , , en

Tenzij Ivan Leko vandaag nog van gedacht verandert, start Club Brugge morgen met Siebe Schrijvers en nieuwkomer Kaveh Rezaei voorin. "Rezaei kon slechts drie keer meetrainen, maar hij kent de competitie en ons voetbal", zei coach Leko. "Hij en Amrabat passen perfect in ons plan, ik ben dan ook blij met deze twee transfers. Nu zijn we héél compleet en is het een kwestie van zo snel mogelijk op ons sterkst te zijn."

Op rechts krijgt Dennis opnieuw de voorkeur op Cools, die vorige week op Antwerp niet helemaal fit was en op de bank begon. Achterin is het voor Mechele nog iets te vroeg. Vooral Poulain heeft nood aan een goede prestatie wil hij zijn basisplaats de komende weken niet verliezen.

"Anderlecht doet het heel goed, maar ik geloof dat we beter zijn dan zij en deze match kunnen winnen", was Leko strijdvaardig. "De topper valt voor ons beiden vroeg in het seizoen, maar dat moeten we accepteren. Of we Santini-Dimata vrezen? Twaalf goals in vier matchen is veel. We hebben een goede analyse gemaakt en beschikken over de middelen om hen af te stoppen."

Club traint vandaag een laatste keer in de aanloop naar de topper. Blauw-zwart doet dat zonder de geblesseerde Mata (adductoren), Vossen (knie) en Nakamba (knie).

'Of we Santini-Dimata vrezen? Twaalf goals in vier matchen is veel. We hebben een goede analyse gemaakt en beschikken over de middelen om hen af te stoppen'
Ivan Leko, Coach Club Brugge

Leko erkende op zijn persbabbel tot slot dat hij deze zomer een aanbieding had om Brugge te verlaten. "Ik kon naar een club die zich verhoudt tot Club Brugge zoals Club Brugge zich verhoudt tot STVV. Maar ik verkoos om hier te blijven. Het werk is nog niet af, mijn familie is graag in België en wie mij kent, weet dat het mij niet om geld te doen is."

Anderlecht mist met Ognjen Vranjes een belangrijke basisspeler. Hij verscheen gisteren voor de beroepscommissie van de KBVB. Anderlecht had verzet aangetekend tegen de drie speeldagen schorsing die de geschillencommissie hem eerder deze week had opgelegd voor zijn rode kaart tegen Moeskroen. In het slot van die wedstrijd ging Vranjes hard door op de enkels van Pierrot en werd hij uitgesloten. Het bondsparket bleef ook gisteren bij zijn oorspronkelijke eis van drie schorsingsdagen plus een boete van 3.000 euro. Bij Anderlecht hopen ze dat een deel van de schorsing voorwaardelijk zal zijn. Op die manier hopen ze dat hij alleen de topper van morgen moet missen, maar opnieuw inzetbaar zal zijn tegen Antwerp en Racing Genk.

Ivan Leko (Club Brugge): 'Anderlecht doet het goed, maar ik geloof dat we beter zijn.'Beeld Photo News

Kara op weg naar Nantes

De kans is trouwens reëel dat Hein Vanhaezebrouck ook Kara Mbodj verliest aan het Franse Nantes. Dat bevestigen Franse bronnen. De verdediger past niet meer in de toekomstplannen van voorzitter Marc Coucke en sportief directeur Luc Devroe en moet weg. Kara slijten aan een andere club is geen makkelijke opdracht gezien zijn medisch verleden (zware knieblessure). Maar paars-wit schakelde Mogi Bayat in om te bemiddelen. Slaagt Bayat erin een overeenkomst met Nantes af te dwingen, dan ontlast de flamboyante makelaar Anderlecht na Lukasz Teodorczyk opnieuw van een zwaar contract.

Terwijl de Brugse miljoenen lustig in het rond vliegen, maken ze zich in het Astridpark evenwel niet te druk om het nakende einde van de transferperiode. Gisteren, exact een week voor het sluiten van de markt, bleef Vanhaezebrouck bijzonder rustig. "Ik weet niet of ik er nog spelers ga bij krijgen. Ik doe mijn job en bereid mijn ploeg zo goed mogelijk voor", klonk het schouderophalend. "Als er niks meer bijkomt dan is dat zo."

De kans is trouwens reëel dat Hein Vanhaezebrouck ook Kara Mbodj verliest aan het Franse Nantes. Dat bevestigen Franse bronnen

Feit is natuurlijk dat Coucke bij zijn aanstelling beloofde om zijn transferhuiswerk deze zomer vroeg klaar te hebben. Alleen in de verdediging wil Devroe er nog absoluut een aanwinst bij. Het dossier van de Gambiaanse verdediger Bubacarr Sanneh (Midtjylland) ligt al geruime tijd op tafel, naast dat van Fransman Prince-Désir Gouano (Amiens).

In afwachting roeit Vanhaezebrouck met de riemen die hij heeft. "We hebben voor het seizoen beslist te verjongen, dat houdt een zeker risico in. Maar ik weet dat onze jongeren zullen tonen dat ze klaar zijn voor dit niveau", zei hij. "De match op Brugge blijft belangrijk, een duel tussen de twee grootste clubs van het land."