Afbeelding ter illustratie
Foto: NMBS

NMBS-reisplanner toont nu ook samenstelling van je trein

Sinds vandaag kan je via de reisplanner op de NMBS-website de samenstelling van een trein bekijken. Zo kan je op voorhand bijvoorbeeld al zien waar het fiets- of het eersteklasrijtuig zich bevinden en of de trein uitgerust is met airco.Ā In de komende maanden zal deze informatie ook toegevoegd worden aan de reisplanner in de NMBS-app.Ā 

Voor elke trein die de reisplanner toont, krijg je de volledige samenstelling te zien. Zo kom je te weten uit hoeveel rijtuigen de trein bestaat en waar het eersteklasrijtuig, het fietsrijtuig of het rijtuig dat is aangepast voor personen met beperkte mobiliteit zich bevinden.

Bovendien kan je zien of de trein is uitgerust met airco en wordt de verwachte drukte in de trein getoond, een functie die door de coronacrisis versneld werd ontwikkeld en al sinds 2020 beschikbaar is.

De nieuwe functie is voorlopig enkel beschikbaar op de reisplanner van de NMBS-website. De komende maanden wordt dit ook toegevoegd aan de reisplanner in de NMBS-app en later dit jaar zal de informatie over de treinsamenstelling geleidelijk te zien zijn op de digitale infoschermen op de perrons.

Beeld van de vernieuwde reisplanner
Foto: NMBS

Wat is er nog nieuw?

Naast de informatie over de treinsamenstelling, kondigt NMBS-woordvoerder Dimitri Temmerman nog enkele vernieuwingen aan. "Zo willen we een test gaan doen waarbij we op het perron gaan aangeven waar de trein precies zal stoppen. Dat zal er de komende maanden aankomen in Brussel-Noord."

Verder heeft NMBS een nieuwe versie gelanceerd vanĀ BikeOnTrain. Die aparte reisplanner toont reizigers die hun fiets mee willen nemen welke trein daarvoor het best geschikt is. In de nieuwe versie toont de planner nu ook of het station toegankelijk is voor fietsen, bijvoorbeeld dankzij de aanwezigheid van liften of fietsgoten naar de perrons.

Beeld van de vernieuwde BikeOnTrain-app
Foto: NMBS

Meest gelezen