© AFP

VIDEO. “Hij is op tijd gestopt”: Roma-trainer Daniele De Rossi geeft na kwalificatie positieve update over blessure Romelu Lukaku

Rode Duivel Romelu Lukaku moest in de terugmatch van de kwartfinales van de Europa League tegen AC Milan na 28 minuten geblesseerd naar de kant. Op minder dan twee maanden van het EK houdt iedereen die de Rode Duivels een warm hart toedraagt de adem in. Hoopgevend is dat Lukaku op eigen kracht naar de kant ging en hij er kalm onder bleef.

Michael Van Damme en Marnix Taes

Lukaku leidde met een actie het tweede doelpunt van Roma in, gescoord door Dybala, maar ging een vijftal minuten later zitten en tastte naar het rechterbovenbeen. Hij vroeg om zijn wissel en werd vervangen door Abraham, maar kon gelukkig op eigen kracht naar de kant.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Na de partij kwam Roma-trainer Daniele De Rossi met een geruststellende update. “Hij stopte op tijd”, zei de Italiaanse coach. “Dat is tenminste wat hij me vertelde. Maar ik weet nog niet of hij klaar is voor de wedstrijd van maandag tegen Bologna. We zullen moeten afwachten. De spelers hebben een grote fysieke inspanning geleverd door met tien man te spelen tegen AC Milan.”

De Rode Duivel poseerde ook voor een foto met zijn ploegmaat Evan N’Dicka, die vorig weekend tijdens de Romeinse derby tegen Lazio onwel werd en in het ziekenhuis belandde. Ook de manier waarop de Belgische spits samen met De Rossi de bus opstapte, duidt op een positief signaal.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Lukaku moest vorige maand nog afzeggen voor de vriendschappelijke interland tegen Ierland door een overbelasting aan de heup, een kwaal waar hij al enige tijd hinder van had.

© EPA-EFE

Lukaku verlaat beteuterd het veld.© REUTERS

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Europa League