“Natuurlijk kunnen we nog kampioen worden”: de langverwachte prijs heeft Union eindelijk beet, maar de honger is nog niet gestild

Een grote oef. Zo kan je het gevoel van iedereen die Union een warm hart toedraagt omschrijven. Na twee topjaren zonder eremetaal is die eerste prijs sinds 1935 nu toch een feit. De Union-spelers waren achteraf natuurlijk waanzinnig blij, maar vieren gebeurt toch met de rem op. Maandag wacht Club al, een cruciale wedstrijd in de titelstrijd. “Natuurlijk kunnen we nog kampioen worden.”

Thomas Cami

Eén voor één dropen ze de mixed zone binnen, de feestvierende Unionisten. Te beginnen met Koki Machida, die Union de beker schonk door het enige doelpunt van de wedstrijd te scoren. “Het lijkt wel alsof ik enkel in de beker kan scoren”, lachtte de Japanner, die ook al in de halve finale tegen Club scoorde. “Dit is echt ongelofelijk, we hebben geschiedenis geschreven”, beseft de 26-jarige Japanner. “Dit is één van de mooiste momenten in mijn carrière, ik zal dit nooit vergeten. Na al die jaren verdienen we dit zo hard, we hebben hier enorm voor gevochten. De finale was misschien niet de mooiste wedstrijd, maar dat doet er nu niet toe.”

Machida legde het allemaal uit in het Engels. Dat ging niet zonder problemen, maar we kunnen er alleen maar lof voor hebben dat de Japanner de moeite doet om het in een vreemde taal te komen uitleggen. “Of we nog kampioen kunnen worden? Of course!”, moest Machida niet lang twijfelen. “Maandag spelen we een belangrijke wedstrijd tegen Club, en zij hebben net een tikje gekregen na hun nederlaag tegen Fiorentina. We zijn enorm gemotiveerd om daar te winnen.”

Geschiedenisboeken

Ook Charles Vanhoutte kwam met een big smile de mixed zone binnengewandeld. De 25-jarige middenvelder pakte de eerste prijs uit zijn carrière. “Ja, natuurlijk is dit een fantastisch moment”, aldus de West-Vlaming. “Ik heb mijn medaille meteen aan mijn vriendin gegeven. Als ik te excited ben, durf ik zo’n dingen te verliezen.”

“De wedstrijd was niet top, daar moeten we niet over liegen”, besefte Vanhoutte. “Uiteindelijk scoren we op het perfecte moment via stilstaande fase. We hebben eerder al bewezen hoe gevaarlijk we daarop kunnen zijn, en nu weer. In de tweede helft hielden we goed stand, ook al hebben we enorm afgezien. We gaan de geschiedenisboeken in”, besluit de middenvelder.

LEES OOK. Mark van Bommel neemt afscheid zonder prijs, maar: “Niemand kan zeggen dat dit een slecht seizoen was”

© BELGA

© BELGA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Beker van België