Derde editie van DS Podcastfestival: laat weten wie je wil horen

© Nick Decombel

Op 8 en 9 november vindt in Oostende de derde editie van het DS Podcastfestival plaats. Nieuw dit jaar: je kan een wishlist insturen.

red

Derde keer, nog betere keer? Na twee uitverkochte edities in april 2022 en november 2023 zet DS Podcastfestival ook dit jaar koers naar Oostende. Het felgesmaakte ‘feest voor het oor’ van De Standaard en Toerisme Oostende meert er aan op vrijdag 8 en zaterdag 9 november.

De voorbije twee jaar trok het festival (inter)nationale podcastmakers aan als George the Poet, Audiocollectief Schik, Brian Reed, De volksjury, Welcome to the AA, Nerdland, The daily, De kunst van het verdwijnen, Gossip Guy, Geschiedenis voor herbeginners, De stemmen van assisen en ga zo maar door. Daarnaast was er uiteraard ook plaats voor toppers uit eigen huis zoals Lacroix. Ik was gangster, Radar en DS Vandaag.

In november kan je opnieuw terecht in Oostende voor live-opnames, masterclasses, panelgesprekken, workshops en luistersessies van de spraakmakendste podcasts uit binnen- en buitenland. Maar omdat het veld intussen zo groot en breed is – wereldwijd zijn er bijna vijf miljoen podcasts – kan je ons dit jaar via deze link voor het eerst ook laten weten welke podcasts en audiomakers je er absoluut bij wil. Inspiratie nodig? Daarvoor kan je terecht in onze app DS Podcast of in onze nieuwsbrief.

Ook de Oorkondes, de Vlaamse podcastprijzen, worden voor de derde keer uitgereikt. Vorig jaar gingen de Oorkondes naar De kunst van het verdwijnen (story), Na de storm (nieuws), Welcome to the AA (talk), Viva Lanoye (cultuur), Voltooid leven (inzicht), MIDMID (publieksprijs) en Audiocollectief Schik (carrièreprijs). De genomineerden van dit jaar worden, net als de namen van de juryleden, bekendgemaakt in oktober.

Alle info over het DS Podcastfestival vind je hier.