Canarische eilanden

Belgische vrouw dood teruggevonden op Tenerife, echtgenoot nog vermist

© zuma press

De 66-jarige Belgische vrouw die samen met haar 71-jarige man vorige week verdween op het Canarische eiland Tenerife, is dood teruggevonden. Volgens lokale media is de vrouw met geweld om het leven gebracht. Haar man is nog steeds vermist.

red

Laura T. en Marc O., die al zestien jaar op het Spaanse eiland Tenerife wonen, werden vorige week woensdag als vermist opgegeven. De foto’s en het signalement van het Vlaamse koppel prijken sindsdien op de website van het Spaanse Nationaal Centrum voor Vermiste Personen (CNDES).

Woensdag pasten de Spaanse autoriteiten het opsporingsbericht aan, met de melding dat de 66-jarige vrouw was “gelokaliseerd”. Er werd echter niet bij vermeld of ze levend teruggevonden was of niet. Eerst meldde de Franstalige nieuwssite RTL uit goede bron te hebben vernomen dat de vrouw overleden zou zijn, nu melden lokale media hetzelfde op gezag van de Guardia Civil. De FOD Buitenlandse Zaken bevestigt donderdagmiddag het nieuws en meldt dat de familie is ingelicht.

Verminkt

Afgelopen zaterdag werden er restanten van een verminkt vrouwenlichaam aangetroffen in de zee nabij de gemeente Arico, op zo’n 50 kilometer van Callao Salvaje, waar het koppel woonde. Hoewel de identiteit van het slachtoffer niet meteen bekendgemaakt werd (of kon worden), was wel meteen duidelijk dat de vrouw met geweld om het leven was gekomen. Het lichaam, dat door een visser werd gevonden, had geen benen meer, miste een hand en er was een plastic zak over het hoofd getrokken. Volgens de Spaanse krant El Día gaat het om het lichaam van de vrouw.

Kennissen en vrienden van het koppel menen dat ze al sinds maandag 22 april verdwenen zijn. “Ze zijn dan voor het laatst gezien in hun woonplaats, Callao Salvaje”, klinkt het. Die maandagavond zou het alarm zijn afgegaan in de woning van het koppel. De alarmcentrale zou daarop contact opgenomen hebben met de personen die het koppel had opgegeven, voor het geval er zich een noodgeval voordeed. Maar die personen – een ander Vlaams echtpaar uit het dorp – waren die dag met vakantie buiten Tenerife.

Ook de donkerblauwe Opel Mokka met Spaanse nummerplaat is verdwenen, blijkt uit het opsporingsbericht. De deur van hun woning was niet op slot en ook hun gsm en huissleutels namen ze niet mee.

Vrienden schreven in de voorbije dagen op sociale media dat ze voor het ergste vreesden en hopen zo snel mogelijk duidelijkheid te krijgen.