© AP

“Gevoel dat ik er niet ver vanaf was”: Elise Mertens kan in Stuttgart niet stunten tegen Poolse nummer een Iga Swiatek

Elise Mertens (WTA 30) heeft zich donderdag niet kunnen plaatsen voor de kwartfinales van het WTA 500-tennistoernooi in het Duitse Stuttgart (gravel/755.225 euro). De 28-jarige Limburgse verloor in haar tweede ronde (achtste finale) in twee sets (6-3 en 6-4) van de Poolse nummer een van de wereld Iga Swiatek.

Marnix Taes
Bron: BELGA

Het was het eerste onderlinge duel tussen Mertens en de 22-jarige Swiatek. Het Poolse topreekshoofd treft bij de laatste acht de winnares van het duel tussen de Britse Emma Raducanu (WTA 303) en de Tsjechische Linda Noskova (WTA 31).

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Mertens, de Belgische nummer 1 was de enige landgenote op de hoofdtabel in Stuttgart. Greet Minnen (WTA 70) deed ook een gooi naar een plaats op de hoofdtabel van de Porsche Tennis Grand Prix, maar overleefde de tweede kwalificatieronde niet. 

Mertens is samen met Minnen en Yanina Wickmayer (WTA 89) rechtstreeks geplaatst voor de hoofdtabel van Roland Garros, het tweede grandslamtoernooi van het jaar (26 mei-9 juni).

Elise Mertens: “Gevoel dat ik er niet ver vanaf was”

Na haar nederlaag tegen Iga Swiatek, de nummer een van de wereld, op het WTA 500-tennistoernooi in het Duitse Stuttgart (gravel/755.225 euro) reageert Elise Mertens (WTA 30) niet al te teleurgesteld. “Ik vond dat ik een goede wedstrijd speelde”, zegt de 28-jarige Limburgse.

Mertens liet naar eigen zeggen wel een paar steken vallen in de achtste finale die ze met 6-3 en 6-4 verloor van de 22-jarige Poolse. “Ik had breakpoints aan het begin van de wedstrijd, maar ik pakte ze niet. Ik moest achtervolgen”, zei de Belgische, die onder andere de sterke forehand van Swiatek prees. “Ik probeerde agressiever te spelen, maar ze is erg solide.”

Desondanks waren veel games gelijkopgaand, benadrukte Mertens. “Ik heb het gevoel dat ik er niet ver vanaf was.”

Het was het eerste onderlinge duel tussen tussen Mertens en Swiatek, en voor de Belgische en opsteker. “Een van de dingen die ik heb geleerd is dat mijn spel nog agressiever kan zijn”, aldus Mertens. “Tegen een speelster als zij, of uit de top tien, is de foutenmarge natuurlijk kleiner. Je kunt je niet veel fouten veroorloven.”

Mertens was naar eigen zeggen “te wisselvallig”, terwijl Swiatek het verschil maakte met de breakpoints: de Poolse haalde vier van haar zes breakpoints binnen, onze landgenote hield er vijf van de zeven onbenut.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer