Streamingdiensten zijn begonnen aan een heuse metamorfose, zeggen mediaspecialisten Tim Raats en Tom Evens. Wat betekent dat voor jou?
Volledig scherm
PREMIUM
Streamingdiensten zijn begonnen aan een heuse metamorfose, zeggen mediaspecialisten Tim Raats en Tom Evens. Wat betekent dat voor jou? © HLN Fotomontage / Gettyimages

Netflix en co passen strategie aan en dat zal je voelen in je portefeuille: “Het is gedaan met profiteren”

Als je een Netflix-abonnement hebt, is de kans groot dat je de voorbije week een mail hebt ontvangen over een prijsverhoging. Na Disney+ en Streamz gaan namelijk ook bij Netflix de prijzen weer naar boven. “Streamingdiensten willen meer winst gaan maken”, waarschuwen experts. “En ze halen er ‘trucjes’ voor boven.” Mediaspecialisten Tim Raats en Tom Evens leggen uit waarom je steeds meer zal moeten betalen en in de HLN Streamingwijzer ontdek je vervolgens waar je vandaag nog de goedkoopste én kwalitatiefste formules kan vinden.

  1. Touroperators pakken uit met ‘Vakantiegeldvoordeel’ tot 200 euro en andere promo’s: 5 bespaartips om nog meer uit je reis te halen
    PREMIUM

    Touropera­tors pakken uit met ‘Vakantie­geld­voor­deel’ tot 200 euro en andere promo’s: 5 bespaar­tips om nog meer uit je reis te halen

    Staat jouw vakantiegeld ook al op je bankrekening? Gemiddeld bedraagt dat in ons land 1.488 euro per werknemer. Dat doet vast de reiskoorts stijgen, en daar spelen reisorganisaties momenteel gretig op in, met bijvoorbeeld Corendon dat een ‘Vakantiegeldvoordeel’ lanceert tot 200 euro per boeking. Maar er zijn nog meer manieren om het meeste uit je vakantiegeld te halen. HLN-reisexpert Johan Lambrecht deelt vijf bespaartips voor je volgende reis. “Voor de drie eerste weken van juni zijn er nog behoorlijk wat last minutes.”
  2. Willem (34) verdient 3.463 euro bruto. Onze werkexpert neemt zijn loon onder de loep: “Schoolvoorbeeld van promotieval”
    PREMIUM

    Willem (34) verdient 3.463 euro bruto. Onze werkexpert neemt zijn loon onder de loep: “School­voor­beeld van promotie­val”

    Hoe weet je of je genoeg verdient? Professor arbeidseconomie van de UGent en HLN-werkexpert Stijn Baert neemt elke week het loon van een HLN-lezer onder de loep. Vandaag is Willem aan de beurt, een prille dertiger die als administratief bediende werkt. Met tien jaar ervaring op de teller verdient hij netto 2.353 euro, met daarbovenop maaltijdcheques en een gsm-abonnement. “Het brutoloon is erg mooi, maar één gesprek kan hem veel opleveren”, tipt Baert.