© Getty Images

Atalanta-voorzitter heeft na bereiken Europa League-finale nog meer goed nieuws: “We gaan Charles De Ketelaere kopen”

Atalanta staat in de finale van de Europa League en Charles De Ketelaere speelde in de terugwedstrijd van de halve finale tegen Marseille z’n rol door de assist te geven voor de 1-0. In Bergamo zijn ze tevreden met de prestaties van onze landgenoot en daarom willen ze hem definitief overnemen.

Maxime Caeyman

Ontlading bij Atalanta donderdagavond. Een week eerder hadden ze met veel moeite een 1-1 gelijkspel uit de brand kunnen slepen in Marseille, in de terugwedstrijd ging het een pak vlotter. Bij de 1-0 van Ademola Lookman gaf De Ketelaere de assist, uiteindelijk zou Atalanta met 3-0 winnen en zich zo plaatsen voor de finale van de Europa League tegen Bayer Leverkusen.

De Ketelaere zit dit seizoen al aan elf doelpunten en negen assists over alle competities en voelt zich duidelijk in z’n sas bij Atalanta. De ploeg uit Bergamo huurt de Rode Duivel momenteel van AC Milan, maar heeft een aankoopoptie in z’n contract staan. Als Atalanta 23 miljoen euro betaalt, maakt De Ketelaere de definitieve overstap.

Antonio Percassi, de voorzitter van Atalanta, maakte na de wedstrijd tegen Marseille duidelijk dat ze de intentie hebben om de aankoopoptie in het contract van De Ketelaere te lichten. Hij vertelde aan Sky Sports Italië dat ze De Ketelaere definitief zullen overnemen. “Wat betreft de prijs zullen we nog wel zien’, voegde hij er nog aan toe.

De beslissing om De Ketelaere definitief over te nemen ligt in de lijn der verwachtingen. Bij Atalanta lieten ze zich de afgelopen maanden meermaals positief uit over onze landgenoot.

(Lees verder onder de foto)

Atalanta-voorzitter Antonio Percassi.© Getty Images

Voor de wedstrijd tegen Marseille pakten de fans van Atalanta uit met een tifo die verweest naar de verloren halve finale in de Europacup II tegen Mechelen in 1988. “De herinnering aan Mechelen roept bij elk kind herinneringen op, vandaag winnen om van Dublin te vertellen”, zo klonk het.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer