Direct naar artikelinhoud
TV-tips

Vijf tips voor een geslaagde tv-avond

Al Pacino in ‘Scarface’.Beeld rv

Filmklassiekers, en het begin van een Scandinavische thrillerreeks. Dit zijn onze tips voor een rustige avond voor de buis. 

Scarface

Tony Montana is een Cubaanse bootvluchteling die zich langzaam opwerkt in het criminele circuit van Florida. Na een tijdje de klusjes van anderen te hebben opgeknapt, begint hij z’n eigen imperium uit te bouwen. Toen regisseur Brian De Palma in 1983 op de proppen kwam met een remake van Scarface (1932) kreeg hij heel wat kritiek te slikken. Niettemin groeide de film uit tot een echte klassieker. Brian De Palma weet vooral de verbeelding van de kijker aan het werk te zetten.

Om 20.40 uur op CAZ

The Grey Zone 

Canvas zendt vanavond de eerste twee afleveringen uit van ‘Greyzone’, een nieuwe Scandinavische thrillerreeks waarin de Zweedse en Deense veiligheidsdiensten de krachten bundelen om een terroristische aanslag te verijdelen.

Om 20.35 uur op Canvas

The Big Short

Neuroloog Michael Burry is een van de eersten die in 2005 doorheeft dat de Amerikaanse economie op het punt staat om in te storten en dat de huizenmarkt daarin een cruciale rol speelt. De banken, en tal van speculanten met hen, hebben zich waanzinnig verrijkt met rommelhypotheken en andere ondoorzichtige financiële constructies.

Enorm entertainende, leerrijke en messcherpe komedie over de huizencrisis in Amerika, ondertussen ook al tien jaar geleden. Werd beloond met een Oscar voor beste scenario.

Om 22.00 uur op BBC TWO

Atmen

De 19-jarige Roman Kogler heeft al de helft van zijn straf uitgezeten in de jeugdgevangenis en krijgt de kans om voorwaardelijk vrij te komen. Maar zijn toekomst ziet er niet rooskleurig uit: Roman heeft geen familie en kan zich moeilijk aanpassen aan de samenleving. Na veel pogingen vindt hij werk in een mortuarium in Wenen.

Zelden zag Wenen er onaantrekkelijker uit dan in dit beklemmende grootstadsdrama dat een appèl doet op uw sociale bewustzijn. Hoofdrolspeler Thomas Schubert schittert in zijn debuutfilm.

Om 23.40 uur op Canvas

Mission Impossible II

IMF-agent Ethan Hunt wordt dringend teruggeroepen voor een geheime opdracht. Hunts ex-collega en vroegere strijdmakker Sean Ambrose heeft een dodelijk virus gestolen. Dat bewuste Chimera-virus kan in minder dan 24 uur een hele stad ombrengen.

Actieregisseur John Woo nam het voor dit tweede deel in de ‘Mission: Impossible’-filmreeks over van Brian De Palma. Het resultaat zijn actiescènes die tot in de puntjes gestileerd zijn.

Om 22.45 uur op vtm. 

Nieuw: krijg nu gratis tips over niet te missen series en tv-programma’s met DM Zapt in Messenger.