Mee in één minuut: onderzoek Mechels gemeenteraadslid uitgebreid, ontvoering in maffiastijl en polaire vortex

Hebt u een minuutje? Met dit handige overzicht bent u in 60 seconden helemaal mee met het nieuws van de dag.

evdg

Melikam Kucam (N-VA) werd donderdag aangehouden voor fraude met humanitaire visa, maar intussen wordt ook onderzocht of het Mechelse gemeenteraadslid fraudeerde met sociale woningen en uitkeringen.

De Brusselse federale gerechtelijke politie (FGP) heeft een man ternauwernood uit de handen van zijn brutale ontvoerders kunnen redden. Het slachtoffer werd de hele nacht door zijn gijzelnemers mishandeld.

De Nederlandse trucker die een geel hesje doodreed in Visé, gaat maandag weer aan de slag. Zijn vrijlating valt de kinderen van slachtoffer Roger Borlez (49) zwaar. “Voor ons blijft het doodslag.”

Amerika staat in rep en roer: twee federale agenten hebben de nieuwsredactie van Buzzfeed anoniem toevertrouwd dat Donald Trump zijn voormalige advocaat Michael Cohen heeft opgedragen om te liegen over de onderhandelingen over een Trump Tower in Moskou.

Het hof van assisen heeft Oliver Bolte (44) veroordeeld tot levenslange opsluiting voor de moorden op zijn moeder Renate Bolte (71) en op Norbert Bocher (49).

Daar is de polaire vortex weer. Aan het begin van dit jaar heeft hij zich in drie delen gesplitst, waarvan eentje volgens sommige modellen onze kant op komt. Als het zich nestelt in de atmosfeer boven ons land, zullen we dat geweten hebben, zo klinkt het.

In Australië is het dan weer erg heet. De hittegolf die al bijna een week duurt, heeft een hoogtepunt bereikt: het is er zo warm dat zelfs ’s nachts de temperaturen niet zakken onder 36 graden. Intussen eisen de hoge temperaturen hun tol op de fauna en flora van het land, en zelfs asfaltwegen beginnen te smelten.

Nog niet uitgelezen? Meer nieuws op Nieuwsblad.be!

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer