Een voorsmaakje van hoe de lichttunnel er zal uitzien.
Volledig scherm
Een voorsmaakje van hoe de lichttunnel er zal uitzien. © RV

Oostende pakt deze winter uit met spectaculaire lichttunnel

VideoDe stad Oostende steekt haar winter dit jaar in een nieuw jasje. Blikvanger is een lichttunnel met spectaculaire lichtshow van maar liefst 232.500 lichtjes in de Adolf Buylstraat over een lengte van 188 meter. In onderstaande video krijg je al een voorsmaakje.

  1. Zal felbesproken Rwandawet aantal transmigranten voor onze kust terugdringen? “Het zal net erger worden nu Noord-Frankrijk de kampen ontruimt voor de Olympische Spelen”
    PREMIUM

    Zal felbespro­ken Rwandawet aantal transmi­gran­ten voor onze kust terugdrin­gen? “Het zal net erger worden nu Noord-Frank­rijk de kampen ontruimt voor de Olympische Spelen”

    “Het is dweilen met de kraan open. We zullen net versterking nodig hebben de komende maanden.” In West-Vlaanderen wordt er bijzonder lauw gereageerd op de in het Verenigd Koninkrijk goedgekeurde Rwandawet. Transmigranten zonder verblijfsrecht zullen er overgevlogen worden naar Rwanda en zo hoopt de Britse premier Sunak de mensensmokkel een halt toe te roepen. Mensenrechtenorganisaties staan op hun achterste poten, maar zullen er straks ook minder transmigranten door West-Vlaanderen trekken? Wij belden rond.
    Blankenberge, Middelkerke, Nieuwpoort, De Panne, Koksijde, Bredene, Oostende, Knokke-Heist, Brugge, De Haan
  2. Grootste stap voorwaarts sinds de jaren 70: onderzoekers vinden manier om gevaarlijke infecties klein te krijgen
    PREMIUM

    Grootste stap voorwaarts sinds de jaren 70: onderzoe­kers vinden manier om gevaarlij­ke infecties klein te krijgen

    Ziekenhuizen kampen met een groeiend probleem van antibioticaresistentie, waardoor steeds meer bacteriën niet meer te behandelen zijn met bestaande geneesmiddelen. Een team van Zweedse wetenschappers is nu echter een nieuwe vorm van antibiotica op het spoor. En dat is heel goed nieuws om hardnekkige infecties zoals E. Coli en K. pneumoniae - dat onder andere een longontsteking kan veroorzaken - in de toekomst beter te kunnen behandelen.