Elon Musk drijft de spot met zijn rivalen.
Volledig scherm
Elon Musk drijft de spot met zijn rivalen. © X

Groet de opperpinguïn: Elon Musk drijft spot met rivalen na grote panne

De storing bij Facebook en Instagram is na anderhalf uur opgelost. Gebruikers hebben weer toegang tot de apps, bevestigde Meta-woordvoerder Andy Stone. Een “technisch probleem” lag aan de oorzaak. Elon Musk, de grote baas van X, maakte handig gebruik van de panne om de spot te drijven met zijn rivalen.

  1. PORTRET. De symfonie die uitgroeide tot het Europese volkslied: de 9de van Beethoven is 200 jaar oud
    PREMIUM
    1

    PORTRET. De symfonie die uitgroeide tot het Europese volkslied: de 9de van Beethoven is 200 jaar oud

    Potdoof was hij, Ludwig van Beethoven. In 1824 al vijf jaar. En toch componeerde hij toen, drie jaar voor zijn dood, een symfonie die uitgroeide tot het Europese volkslied, en misschien wel tot het bekendste muziekstuk aller tijden. Vandaag is het exact 200 jaar geleden dat Beethovens negende symfonie in première ging en dat ‘Alle menschen werden brüder’ voor het eerst gezongen werd. Portret van een symfonie die het tot beltoon op massa’s gsm’s schopte.
  2. Oplopende kosten van döner kebab doen alarmbellen rinkelen in Duitsland: “Maximumprijs komt er niet”

    Oplopende kosten van döner kebab doen alarmbel­len rinkelen in Duitsland: “Maximum­prijs komt er niet”

    De Duitse bondskanselier Olaf Scholz wordt overladen met vragen over de kosten van döner kebab, een van oorsprong Turks vleesgerecht van gekruid lamsvlees. De stijgende kosten in Duitsland van döner kebab leidt tot de groeiende vraag naar overheidssubsidies om het gerecht betaalbaar te houden. De stijging van de kosten is het gevolg van de inflatie. Het gerecht is één van de favoriete gerechten in Duitsland. Onder andere de politiek partij ‘Die Linke’ vraagt om een prijsplafond voor het enorm populaire streetfood. Maar Scholz spreekt duidelijke taal: “De maximumprijs komt er niet”.