© Dick Demey

Zutendaalse moet dure operatie van hond zelf betalen, ondanks verzekering: "Ik vind dit niet kunnen"

Omdat ze een hond kocht van een ras dat wel eens met de gezondheid wilt sukkelen, nam Veerle Dello er een verzekering bij. Die verzekering betaalt véél terug, maar niet alles. Zo kwam Veerle voor een kostelijke verrassing te staan.

Toen Veerle Dello 1.800 euro neertelde bij de aankoop van een Franse Bulldog, kreeg ze meteen de wijze raad om er een verzekering bij te nemen. De Franse Bulldog is immers een gezellig en mensvriendelijk knuffelbeest, maar hij kampt ook wel eens met typische kwaaltjes, zoals het ‘kortsnuitensyndroom’, hernia en rode ogen. “Ik nam de beste verzekering die men mij kon adviseren. Het was ook de duurste verzekering. Ik betaal sinds begin vorig jaar 66 euro per maand aan SantéVet. Dus zo’n 800 euro per jaar.”

“In juni sprong mijn hond uit de zetel en scheurde daarbij zijn kruisband. Ik informeerde twee keer bij SantéVet of een operatie zou gedekt worden en kreeg telkens de verzekering dat een operatie werd terugbetaald.”

“De operatie kostte 900 euro. Daarna kreeg ik te horen dat dit toch niet werd terugbetaald, omdat er voor dit soort operaties een wachttijd is van zes maanden. Ik vind dit echt niet kunnen.”

+/- OPGELOST

“Het staat duidelijk vermeld in de algemene voorwaarden”, zegt SantéVet. “Mevrouw Dello is aangesloten sinds februari, of vier maanden op het ogenblik van de operatie. Ze heeft gevraagd of er een tussenkomst was bij een operatie, en daar niet specifiek aan toegevoegd dat het om een operatie aan de kruisbanden ging. Daar is dan ook in algemene termen op geantwoord: dat ze recht had om een tussenkomst van 90 procent bij een operatie.”

“De verzekering heeft haar ook al 360 euro terugbetaald, voor andere problemen. Honden krijgen, nadat ze last kregen aan één poot, na verloop van tijd ook vaak last aan de andere poot... Voor die operatie zal ze dus wél een tussenkomst krijgen.”

INFO

WIE?

Naam: Veerle Dello (29, arbeidster)

Waar: Molenblookstraat, Zutendaal

WAT?

Steeds meer mensen nemen een verzekering voor hun beste vriend: hun hond of kat.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer