Een pizza laten leveren terwijl je op je vlucht wacht aan de gate? Op Schiphol kan het
Reizigers die op Schiphol wachten op een vlucht kunnen vanaf nu ook maaltijden als pizza en sushi laten bezorgen. Maaltijdbezorger Deliveroo en en cateraar HMSHost slaan daarvoor de handen ineen. Het gaat in eerste instantie om een proef op de E-pier van de luchthaven.
De bedrijven beloven de reizigers binnen 15 minuten te zullen bedienen. Volgende maand wordt het bezorgingsgebied uitgebreid naar de D-pier van Schiphol.
De proef loopt in eerste instantie tot eind maart. Is het een succes dan wordt de bezorgdienst een "blijvertje", aldus een woordvoerder van de luchthaven. De bezorgmaaltijden kunnen overigens ook als roomservice worden besteld bij het Mercure Hotel. Dat hotel bevindt zich eveneens voorbij de paspoortcontrole op de luchthaven.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Alleen op reis? Toerisme-expert en touroperatoren geven tips om je vakantie zo goedkoop mogelijk te houden
-
"Deliveroo zorgt voor 29 miljoen euro inkomsten voor Belgische restaurants"
Maaltijdbezorger Deliveroo was op een jaar tijd goed voor 29 miljoen euro extra inkomsten voor de Belgische horeca. Dat zegt althans Deliveroo zelf, dat een studie liet uitvoeren tussen juni 2016 en juni 2017. Het Britse consultancy- en onderzoeksbureau Capital Economics bekeek in die periode de impact van het bedrijf dat met fietskoeriers maaltijden van restaurants aan huis bezorgt. -
OPINIE: "Deliveroo wordt vandaag Slaveroo"
Vanaf vandaag 1 februari zijn er alleen nog zelfstandige fietskoeriers bij Deliveroo. Zij die als loontrekkende reden, sommigen al meer dan 2 jaar, werden koudweg aan de deur gezet. Ze kregen de keuze tussen de pest en de cholera: zelfstandige worden of hun job kwijt. Het probleem is, die fietskoeriers zijn echter helemaal geen zelfstandigen. -
-
Spaargids.be
Van vaste kost tot wisselmarge: hoeveel betaal je voor het gebruik van je (krediet)kaart in het buitenland?
-
HLN Shop
“Gekookt zijn ze vaak echt niet lekker”: Pascale Naessens verklapt hoe je groenten wél smakelijk op je bord krijgt
Kookboekenauteur en keramiste Pascale Naessens (54) houdt van creëren. In plaats van vroeger werk heruit te geven, verschijnt nu haar eerste compilatie met de beste groenterecepten. Het eerste in een serie van vijf themaboeken waarvan het volgende helemaal rond desserts zal draaien. HLN Shop zette zich rond de tafel met de chef voor een gesprek: “Ik wil dat mensen plezier vinden in het bereiden van groenten, dat het leuk en lekker is.” -
PREMIUM
“Relaxte luchthaven met lagere parkeerkosten”: doe je voordeel door te vliegen vanop een luchthaven net over de grens?
Soms is je ticket goedkoper als je vliegt vanuit een luchthaven in onze buurlanden. Maar hoeveel betaal je voor parking en vliegtaksen in Eindhoven, Maastricht, Rotterdam, Düsseldorf of Lille? Is het openbaar vervoer een interessante optie om er te geraken en hoe zit het met de drukte? HLN-reisexpert Johan Lambrechts licht vijf luchthavens net over de Belgische grens door en onthult welke voordelen ze in petto hebben: “Wie met Corendon reist, parkeert hier zelfs gratis.” -
Alle acties ten spijt: koeriers Deliveroo moeten aan het werk als zelfstandige
-
Spaargids.be
Dit is wat je jaarlijks uitspaart door elke dag boterhammen mee te nemen naar je werk
-
Morgen ultieme poging om pilotenstaking Brussels Airlines af te wenden
De directie en pilotenvakbonden van luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines zitten morgen rond de tafel. Zo proberen ze de aangekondigde staking van 27 tot en met 30 maart alsnog af te wenden. -
PREMIUM33
Hoteluitbater Robin (58) vertelt hoe hackers op één uur 180 van zijn klanten oplichtten: “Het regent annuleringen en ik sta machteloos”
Wie een hotel boekt of gaat boeken in de komende vakanties, kijkt maar beter uit. Hackers hebben het gemunt op hotelgasten. Plots krijg je een dringende boodschap van Booking.com of van je hotel in je inbox: “Uw hotel kon uw betaling niet verwerken. Bevestig uw boeking hier.” Maar die vraag is niet wat het lijkt. Robin Schluter (58), hoteluitbater, vertelt hoe de hackers op één uur tijd zelfs 180 van zijn klanten viseerden. Hoe gaan oplichters te werk? En hoe voorkom je dat jij slachtoffer wordt? -
PREMIUM3
Vlamingen vluchten van de grijze wolken: lastminutes naar de zon pieken. Voor welke bestemmingen scoor je nog een deal?
6 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageerMike Vanderkerken
Elle Devee
Daniël Gyssens
Manfred Wauters
Jan Verstrepen