Vlaams Belang verzet zich tegen zwembeurten voor uitsluitend vrouwen

De ladies nights in het Turnhoutse zwempark zijn volgens Vlaams Belang activiteiten waaraan vooral moslima's, met boerkini en zelfs hoofddoek, deelnemen. Schepen van Sport Hannes Anaf ziet vooral het succes van de thema-avonden in het zwembad.

gvn

Zijn de ladies nights, waaraan vooral zwemmende moslima's deelnemen, in strijd met de antidiscriminatiewetgeving, vraagt Reccino Van Lommel (Vlaams Belang) zich af. Het raadslid vraagt het stadsbestuur dat dit Optisport, het bedrijf dat het zwembad beheert, hierover aanspreekt.

Schepen van Sport Hannes Anaf (sp.a) stelt vooral vast dat Van Lommels vraag de eerste is over het zwembad sinds dat gerenoveerd en heropend is. "Het stemt me tevreden dat er sindsdien geen enkele vraag over technische tekortkomingen meer is gesteld."

Optisport krijgt een jaarlijkse som geld van Turnhout om de renovatie te bekostigen, maar ook om de Turnhoutenaren tegen een bescheiden bedrag te laten zwemmen en een voldoende aantal uren voor vrij zwemmen aan te bieden. Daaraan voldoet het bedrijf ruimschoots. "Daarnaast mag Optisport op vraag van zwemmers eigen initiatieven nemen. Discozwemmen is zo'n initiatief, de ladies nights ook. Hoofddoeken zijn daar niet toegestaan, andere zwemkledij, gemaakt uit aangepaste zwemstoffen, wel. Aan de mensen wordt niet gevraagd wat hun religie is en het feit dat ook de informantes van het Vlaams Belang er konden gaan zwemmen, toont aan dat er niemand wordt uitgesloten. Deze avonden lokken gemiddeld 75 deelnemers en zijn dus een succes. Net als het seniorenzwemmen. We overwegen om ook men's nights in te voeren."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER