Alles kwijt na explosie Paardenmarkt, vrienden zamelen geld in

Frédéric Monsieur, de partner van Paul Van Laerhoven die maandag omkwam bij de explosie op de Antwerpse Paarden-markt, verloor in één klap niet alleen zijn geliefde, maar ook zijn huis en vrijwel al zijn bezittingen. Twee vrienden besloten Frédéric niet alleen psychologisch, maar ook materieel te steunen, en begonnen een crowdfunding.

britt peeters

Jochen Deschodt was al lang goed bevriend met Paul Van Laerhoven. “We hebben een heel hechte vriendengroep. Ook Frédéric, de partner van Paul, is een goede vriend geworden. Dit is een hele moeilijke week geweest. We gaan Paul erg missen.”

© rr

Jochen en zijn vrienden proberen Frédéric en de familie zo goed mogelijk te steunen.

“Het is een heel treurige situatie, maar we proberen het hoofd koel te houden, en er zo veel mogelijk te zijn voor Frédéric. We beseffen dat hij enorm veel kwijt is. Met Katrien Declerck, een vriendin, begon ik te brainstormen over een manier waarop we Frédéric een hart onder de riem kunnen steken. Zij had het idee om een crowdfunding op te starten om geld in te zamelen, zodat Frédéric een deel van de verloren spullen opnieuw zou kunnen aankopen. Na wat opzoekwerk op het web vond ik een geschikt platform om de crowdfunding te lanceren.”

“Hart van goud”

Alle vrienden van Paul kregen de link naar de crowdfunding, met de vraag die zo veel mogelijk te delen. Ondertussen is er al veel gereageerd. De teller staat al op meer dan 3.000 euro.

“Het zou fijn als we Frédéric een mooi bedrag kunnen schenken, maar in essentie gaat het daar natuurlijk niet om”, zegt Jochen. “We willen Frédéric tonen dat we er voor hem zijn. Paul had een hart van goud. Hij stond altijd als eerste klaar om iemand uit de nood te helpen. We proberen nu hetzelfde te doen voor Frédéric.”

Met het ingezamelde geld hoopt de vriendengroep Frédéric stukje bij beetje terug op weg te helpen, zodat hij zijn leven kan heropbouwen. “Het emotionele leed is natuurlijk enorm voor Frédéric. Het is onmogelijk om dat met geld te verzachten. Dat is ook niet onze bedoeling”, zegt Jochen.

“Voorlopig heeft Frédéric onderdak gevonden bij de moeder van Paul, en bij ons kan hij ook altijd terecht. Maar uiteraard zal hij na verloop van tijd terug een eigen stekje moeten zoeken, maar ook meubelen, kledij, enz. De kosten kunnen snel oplopen. We proberen hem wat kopzorgen te besparen.”

Aanvankelijk was Frédéric Mon­sieur geen voorstander van de crowdfunding, maar hij is zijn vrienden nu wel erg dankbaar.

Dinsdag wordt Paul Van Laerhoven begraven in zijn geboortedorp Halle-Zoersel.

http://worldofcrowdfunding.com/wij-helpen-frédéric-nabestaande-explosie-paardenmarkt-antwerpen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Keuze van de Redactie

MEER OVER