© USA TODAY Sports via Reuters Con

NBA. Nikola Jokic brengt titelverdediger Denver op een overwinning van halve finales play-offs, ook Orlando en Philadelphia boeken zeges

Titelverdediger Denver staat op een zege van een plaats in de halve finales van de play-offs van de Western Conference in de NBA. De Nuggets versloegen donderdagavond de LA Lakers een derde keer. Het werd 105-112 in Los Angeles. Denver leidt nu met 3-0 in de best-of-seven-reeks en kan zich zaterdag bij een nieuwe zege in LA verzekeren van een plaats bij de laatste vier.

Marnix Taes
Bron: BELGA

De Nuggets konden donderdag eens te meer rekenen op sterspeler Nikola Jokic. De Serviër kwam tot 24 punten, 15 rebounds en 9 assists. Ook Aaron Gordon (29 ptn en 15 rebounds) was erg belangrijk. Topschutter Anthony Davis (33 ptn en 15 rebounds) en LeBron James (26 ptn en 9 assists) konden de thuisploeg niet aan de overwinning helpen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

In de Eastern Conference was er een eerste overwinning voor Philadelphia tegen New York (125-114). De Knicks blijven wel met 2-1 op kop in de tussenstand. Joel Embiid maakte bekend sinds de play-ins te sukkelen met de ziekte van Bell, een eenzijdige aangezichtsverlamming, maar kwam desondanks tot een indrukwekkend aantal van 50 punten. Voor New York volstonden de 39 punten en 13 assists van Jalen Brunson niet. Beide ploegen treffen elkaar zondag opnieuw in Philadelphia.

Orlando pakte intussen de leiding in de tussenstand tegen Cleveland (2-1). De Magic won donderdag met 121-83, dankzij uitblinkers Paolo Banchero (31 ptn en 14 rebounds) en Jalen Suggs (24 ptn). De vierde match in Orlando is zaterdag.

Uitslagen

De uitslagen van de donderdag gespeelde wedstrijden in de eerste ronde van de play-offs in de NBA:

EASTERN CONFERENCE

Orlando (N.5) - Cleveland (N.4) 121-83

Cleveland leidt met 2-1.

Philadelphia (N.7) - New York (N.2) 125-114

New York leidt met 2-1.

WESTERN CONFERENCE

Denver (N.2) - LA Lakers (N.7) 112-105

Denver leidt met 3-0.

*Wie het eerst vier keer wint, stoot door.

Programma van vrijdag:

Indiana - Milwaukee

Dallas - LA Clippers

Phoenix - Minnesota

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer