Elise Van Sas speelt volgend seizoen voor Asterix Avo.© Geert De Rycke

Volleybal Volleybabbels 

VOLLEYBABBELS. Asterix Avo heeft het huiswerk af, Nidak Nieuwkerken handhaaft zich en afwachten bij Real Wetteren

Gent -

Als appendix aan de reguliere competitie stonden het voorbije weekend de eindronde op de rol. De vrouwen van Nidak Nieuwkerken wonnen de barragematch met als inzet een verlengd verblijf in tweede nationale. Real Wetteren won van Bouwel en staat op poleposition voor een bijkomend promotieticket naar Nationale 2. Bij Asterix Avo heeft men inmiddels het huiswerk voor volgend seizoen klaar.

Dirk Van Bruysel

Nidak Nieuwkerken (Nationale 2A vrouwen): “Konden ons met brio handhaven”

“Naarmate de dag van de barragewedstrijd naderde nam de stress ook toe”, zegt coach Ivo De Mulder. “Uiteindelijk was het nergens voor nodig, want we speelden een dominante match hoewel we niet voltallig waren. Nochtans moesten we het zonder setters stellen, maar de piepjonge Marte De Backer deed het zeer goed. Omdat Aagje Spildooren al vroeg met een voetblessure afhaakte, moesten we opnieuw schakelen. Maar uiteindelijk bleek Sparvoc Lanaken geen zware tegenstander. Vooral hun receptie was zwak. Het seizoen zit er op en nu kunnen we genieten van een korte vakantie. Van mijn aangekondigd volleybalpensioen komt dan toch niets huis. Komend seizoen ga ik, samen met Joeri De Backer, de ploeg leiden. Ik ga de vrijdagtraining en de coaching doen, terwijl Joeri op dinsdag en eventueel woensdag de trainingen zal leiden.”

Ivo De Mulder gaat dan toch niet op pensioen.© Geert De Rycke

Real Wetteren (Nationale 3A vrouwen): “Afwachten of we mogen promoveren”

Real Wetteren versloeg Bouwel en is de beste tweede in Nationale 3. “Nu is het afwachten of we ook een plaatsje in Nationale 2 zullen krijgen. Wij zijn er alvast klaar voor”, zegt Lien Mortiers. “We waren er voor de match niet echt gerust in, want spelverdeelster Indra De Craene was uitgevallen met een enkelblessure. Met Victoria Marcoen, die stopt en dus haar laatste wedstrijd speelde, hadden we een goede doublure. Wat de wedstrijd zelf betreft, kunnen we zeggen dat het een zware vijfsetter werd, maar tevens de bekroning van een leuk en uitdagend seizoen waarin we enkel Oudenaarde moesten laten voorgaan. Of de mogelijke promotie veranderingen meebrengt? Inderdaad, er wordt geen reservematch gespeeld, maar dat is een luxeprobleem voor trainer David Van Cauwenberghe, al zullen wij ook inspraak krijgen.”

Lien Mortiers (links in het blok).© Nic Declercq

Asterix Avo Beveren (Lotto Volley League vrouwen): “Het huiswerk is af”

Amper enkele dagen nadat Asterix Avo Beveren zijn zestiende landstitel behaalde, stelde men de ploeg voor volgend seizoen al voor. “Het is inderdaad een publiek geheim dat Charlotte Krenicky (Stuttgart, red.) en Anna Koulberg (Potsdam Berlijn, red.) ons gaan verlaten, maar inmiddels werden de vervangsters al aangetrokken”, zegt Kris Vansnick. “Met de Nederlandse ex-international Demi Korevaar, amper 23 jaar, hebben we een vervangster voor Anna Koulberg. Zij speelde jarenlang in de Duitse competitie en komt over van Münster, waar ze het voorbije seizoen weliswaar lang in de lappenmand lag. Nu ze opnieuw fit is wil ze zich bij ons herlanceren. Als setter trokken we Elise Van Sas (26) aan. Zij komt terug naar Beveren na een ommetje via Hermes Oostende, VC Oudegem en vorig seizoen het Franse Terville. Zij is zowat hetzelfde type als Krenicky en heeft nog heel wat groeimarge. De 18-jarige Saar Bertels is een hoekaanvalster die overkomt van de Topsportschool en actief is bij de U20 Yellow Tigers. Zij trainde al met ons mee, maar sluit nu volledig aan. We mogen dus zeggen dat we gericht speelsters aantrokken en we met deze groep de lijn van de voorbije seizoenen moeten kunnen doortrekken. Maar eerst zijn het gros van onze speelsters (Koulberg, Cos, Stragier, Gilson, Krenicky en Debouck, red.) aan de slag bij de Yellow Tigers. Overwater en Vos strijden dan weer met de Nederlandse ploeg voor een plaatsje op de Olympische Spelen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER