© REUTERS

Supertalent Florian Wirtz is de Speler van het Jaar in de Bundesliga

Florian Wirtz heeft maandag in Duitsland de prijs voor Speler van het Jaar in de Bundesliga ontvangen. De spelmaker van kampioen Bayer Leverkusen was dit seizoen goed voor elf goals en elf assists in 32 Bundesliga-wedstrijden. Hij volgt op de erelijst van de trofee van de Duitse profliga (DFL) de Engelsman Jude Bellingham op, die vorige zomer Borussia Dortmund ruilde voor Real Madrid.

Bron: BELGA

De 21-jarige Duitser was de uitblinker bij Leverkusen, dat zijn eerste titel ooit veroverde en het seizoen in de Bundesliga ongeslagen afsloot. Wirtz won doorheen het seizoen drie keer de prijs voor Speler van de Maand. Hij werd ook opgenomen in het Team van het Jaar samen met vijf ploeggenoten, waaronder spits Victor Boniface (ex-Union).

Wirtz en Leverkusen mikken de komende week nog op een historische ‘treble’. Ze spelen woensdag in Dublin de finale van de Europa League tegen het Italiaanse Atalanta Bergamo. Zaterdag staat in Berlijn de Duitse bekerfinale op het programma tegen tweedeklasser FC Kaiserslautern.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer