© BELGA

Westerlo ziet mooie reeks eindigen: “Wie thuis drie goals slikt, verdient niet te winnen”

Westerlo zag zaterdag bruusk en enigszins onverwacht een einde gemaakt worden aan zijn knappe serie van liefst vijftien (!) opeenvolgende competitiewedstrijden zonder nederlaag. In het eigen Kuipke leden de Kemphanen een frustrerende nederlaag tegen Union.

KURT GULDENTOPS

Westerlo weet dus opnieuw wat verliezen is. Van zondag 7 januari van dit jaar (2-1-nederlaag tegen Tubeke) was het geleden dat de Kemphanen in het zand beten. Maar zaterdag gaf Youssouf Niakaté de jongens van Bob Peeters een pijnlijke les in efficiëntie. Louter daar lag het verschil tussen beide teams en dat maakte de namiddag des te pijnlijker voor Westerlo.

“Lukas Van Eenoo had na goed vijf minuten de 1-0 moeten ­scoren en dan krijg je een heel ­andere wedstrijd”, mijmerde Bob Peeters na afloop. “Maar net daar lag het verschil tussen beide ­ploegen. We hebben zelf te veel verkeerde keuzes gemaakt, waren defensief niet altijd scherp ­genoeg en zijn door de moordende efficiëntie van Union onderuit gehaald. Akkoord, in het veldspel was het verschil tussen beide ploegen misschien niet zo groot, maar een ploeg die in eigen huis drie goals slikt, verdient de ­overwinning niet.”

Weg dus die heel mooie reeks van Westerlo, maar misschien hoeven de Kemphanen daar niet eens over te mopperen. “Het ging wel héél vaak over die fraaie ­serie, terwijl de focus op een knappe seizoenstart had moeten liggen. Het had altijd 7 op 9 ­moeten zijn”, schudde Jens Naessens het hoofd. De aanvaller scoorde voor het eerst dit seizoen niet in de Promixus League.

“Onze vier punten nu zijn niet dramatisch, maar er is allerminst plaats voor euforie. Nog meer dan die serie in leven te houden, was ik nu liever drie punten rijker ­geworden. Maar om te oogsten in deze reeks moet het veel beter dan zaterdag. Daar moeten we ons heel snel van bewust ­worden.”

Nog een issue zaterdag in ’t Kuipje: de belabberde staat van de grasmat half augustus. “Een gegeven dat absoluut niet in ons voordeel speelt, maar ik wil het zeker niet als excuus inroepen”, pikte Bob Peeters in. “Ik zag ­Niakaté op dat zelfde terrein wel drie keer de weg naar doel ­vinden. Neen, we moeten het ­louter bij onszelf zoeken en ­beseffen dat je in deze reeks ­iedere week opnieuw honderd procent moet zijn om punten te rapen. Tegen Union waren er ­simpelweg te veel haperingen om het plaatje te laten kloppen.”