Direct naar artikelinhoud
Vastgoed

“Huizen voor het eerst in vijf jaar duurder geworden”

“Huizen voor het eerst in vijf jaar duurder geworden”
Beeld Photo News

Wie vorig jaar een huis kocht in België, betaalde daar gemiddeld 251.584 euro voor. Dat is 4,7 procent meer dan in 2017. “De eerste betekenisvolle groei in vijf jaar”, meldt notarissenfederatie Notaris.be. Ook het aantal verkochte huizen en appartementen bereikte een nieuw record.

In Vlaanderen kostte een huis vorig jaar gemiddeld 277.304 euro, een appartement gemiddeld 224.331 euro. Voor het eerst sinds 5 jaar was er een significante prijsstijging waar te nemen.

Het aantal vastgoedtransacties brak daarnaast alweer een record. De notarissen sloten 1,6 procent meer transacties af dan in 2017, meldt de sectorfederatie. 

Ten slotte blijkt dat de vastgoedmarkt vooral gestuurd wordt door jongeren. Ruim 4 op de 10 aankopen gebeurt door mensen onder de 35 jaar. “In alle gewesten blijft de vraag naar woningen groot. Vooral jongeren tot 35 jaar grijpen hun kans om een woning te kopen en een goedkope lening aan te gaan dankzij de aanhoudend lage rentevoeten", vat Bart van Opstal, de woordvoerder van Notaris.be, samen.