Direct naar artikelinhoud
Zoekactie

Brandweer op zoek naar vermiste in E10-plas in Brasschaat

De brandweer kamt de hele E-10-plas uit.Beeld De Roeck

De brandweer is op zoek naar een vermiste zwemmer in de E10-plas in het Antwerpse Brasschaat. In de plas geldt een zwemverbod. Een man en een vrouw uit Antwerpen trokken vandaag met een hond naar het domein, en op een bepaald moment is de man met zijn hond gaan zwemmen. Een uur en een kwartier later keerde de hond terug, maar het baasje niet. 

“Twee getuigen hebben de man nog gezien aan de andere kant van de plas”, klinkt het bij de lokale politie. “Volgens hen was de man op zoek naar zijn hond. Dat is het laatste sein van hem. Zijn schoenen en zijn rugzak staan ook nog aan wal."

"Het gaat om een verontrustende verdwijning, we moeten er rekening mee houden dat die man verdronken is in de plas. De brandweer kamt het water volledig uit op zoek naar hem.”

Man negeert zwemverbod
Beeld De Roeck

350 euro boete

Bij deze temperaturen is het erg verleidelijk om een plons te nemen in de E10-plas maar erg gevaarlijk. De plas is tot vijftien meter diep waardoor er verschillende temperatuurlagen ontstaan.


Als een zwemmer plots in een andere laag terecht komt kan hij ademhalingsstoornissen krijgen of onwel worden met verdrinking tot gevolg. 

350 euro boete
Beeld De Roeck

De politie benadrukte deze week nog dat het verboden is te zwemmen in de plas. Zelfs voor pootje baden kunnen GAS-boetes oplopen tot 350 euro.