Politiemotard gewond na val tijdens achtervolging

Een motard van de politie Carma kwam woensdagavond ten val bij een achtervolging. ook het vluchtende minderjarige duo kon de scooter niet rechtop houden. Zij werden door een andere agent gearresteerd.

ppn

Het incident begon ter hoogte van C-Mine in Genk. Daar merkten de agenten van de verkeerspolitie een scooter zonder nummerplaat op. Ze maanden de bestuurder met passagier aan om te stoppen, maar daar wilden zij niet van weten. Ze reden weg van de politiemotards die vervolgens meteen de achtervolging inzetten. Bij een plots manoeuvre van de vluchtende bromfietser kwam een van de agenten met zijn motor ten val. Hij raakte gewond en is enkele weken arbeidsongeschikt. Het duo op de scooter kon evenmin rechtop blijven. Zij kwamen aan de Hengelhoefdreef in Houthalen ten val en een andere politieman met motor kon hen arresteren.

De twee jongens uit Houthalen-Helchteren liepen geen verwondingen op. Tegen hen werden pv’s opgesteld voor gewapende weerspannigheid en voor tal van verkeersinbreuken tijdens de achtervolging. Beide minderjarigen zijn ter beschikking gesteld van een jeugdrechter.