© Luc Daelemans

Le Cinquième in Zutendaal: Mondiale toetsen

Drie jaar geleden openden Kevin Bonanno en zijn vrouw Jolien in de schaduw van de kerk van Zutendaal Le Cinquième. Hun restaurant is uitgegroeid tot één van de betere Limburgse zaken.

Met Rudi Smeets

Na zijn koksopleiding werkte Kevin Bonanno (34) in enkele gerenommeerde restaurants, zoals Hoeve Saint-Paul en Aan Tafel bij Luc Bellings, waar hij zich opwerkte tot souschef. In Gusto, het restaurant van hotel Carbon in Genk, werd hij chef. Daar groeide het idee om een eigen zaak op te starten. Hij realiseerde zijn droom in Maasmechelen, waar hij De Vijfde Smaak opende.

"Nog geen jaar later stelden mijn ouders voor om hun Italiaans restaurant, Le Piazza, over te nemen", zegt hij. "Jolien en ik stonden even perplex, maar we beseften snel dat dit een unieke kans was. We gooiden wel het concept helemaal om. We wilden een nieuwe, lichte keuken met zowel Frans-Belgische als mondiale toetsen. Een naam hadden we vlug: een combinatie van de naam van onze eerste zaak en de datum van de opening, 5 december 2014.”

Waarom moet je hier gaan eten?

1. Om kennis te maken met de keuken van Kevin Bonanno, die volgens kenners sterrenpotentieel heeft. Hij staat in de culinaire gids Gault&Millau nu al met 14 op 20.

2. Voor 35 euro krijg je een uitstekende lunch. De kwartel met vadouvansaus, rauw en gestoofd witloof, pastinaak, champignons en groene kool is van een hoog niveau.

3. De vader van Kevin springt geregeld bij in de bediening. Hij is nog steeds erg gepassioneerd door gastronomie en biedt deskundige hulp bij de wijnkeuze.

Praktisch

Adres: Kerkplein 4, Zutendaal, 089/86.46.44

Openingsuren: 12 en 18.30 u. - ma-di gesloten

Website: lecinquieme.be

Prijs: menu €35 - 65

INFO

Heb jij een suggestie voor ons? Mail naar uitetenendrinken@hetbelangvanlimburg.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer