© PressFocus

Red Dragons verliezen ook tweede duel tegen Finland in European Golden League, Yellow Tigers kloppen gastland Zweden

De Belgische volleybalmannen (FIVB 17) hebben in hun tweede wedstrijd van de European Golden League met 3-0 verloren van gastland Finland (FIVB 25). De setstanden waren 25-23, 25-17 en 26-24. De Yellows Tigers konden wel zegevieren na een 3-0-zege tegen Zweden.

Bron: BELGA

Zaterdag openden de troepen van bondscoach Emanuele Zanini hun campagne in het Finse Tampere met een 3-1-nederlaag tegen Kroatië (FIVB 26). Met twee nederlagen in de valies keren de Red Dragons terug naar huis voor wedstrijden in Beveren tegen Azerbeidzjan (FIVB 76) en Noord-Macedonië (FIVB 40).

De European Golden League is een competitie tussen twaalf landen. De top drie plaatst zich met Kroatië (al aangeduid als organisator) voor de Final Four. De winnaar en runner-up daarvan mogen naar de Challenger Cup, die geldt als kwalificatie voor de prestigieuze Volley Nations League. De Belgische mannen mikken op die top drie.

In oktober misten de Red Dragons nog nipt kwalificatie voor de Olympische Spelen in Parijs. Op het kwalificatietoernooi in China verloren de Belgen het laatste en beslissende duel tegen Bulgarije met 3-2.

© BELGA

Tweede zege voor Yellow Tigers

De Belgische volleybalvrouwen (FIVB 14) hebben in het Zweedse Lund ook hun tweede duel in de European Golden League gewonnen. Ze lieten tegen gastland Zweden (FIVB 27) een zege in ‘straight sets’ noteren. De setstanden waren 25-17, 25-19 en 25-14.

Zaterdag openden de Yellow Tigers hun campagne met een 3-1-overwinning tegen Spanje (FIVB 31). Ze spelen de komende twee weken nog vier wedstrijden in de European Golden League. De volgende twee ontmoetingen vinden plaats in de Topsporthal in Beveren tegen Estland (FIVB 49) en Kroatië (FIVB 36). De Belgische vrouwen mikken voluit op die top vier.

© BELGA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer