Loop naar extra prijzen tijdens Mortsel Loopt.© RR

Extra prijzen te verdienen tijdens de tiende editie van Mortsel Loopt

Mortsel -

De voorinschrijvingen zijn afgesloten, maar vrijdag kunnen deelnemers zich nog steeds aanmelden om mee te lopen tijdens Mortsel Loopt. Het belooft de moeite te worden want de tiende editie is goed voor enkele bijkomende prijzen.

Het eerste startschot wordt vrijdag om 18 uur gegeven aan de shelter van het Fort 4. Maar wie zich nog moet inschrijven is welkom vanaf 17 uur. De eerste joggings, van 320 meter tot twee kilometer, zijn er voor de kleuters, kinderen en G-sporters. Zij blijven met hun parcours op het fortdomein.

De deelnemers aan de vijf en tien kilometer mogen tegen om 19.30 uur naar de startzone begeven. Zij zullen naast het historische en groene Fort 4 nog meer de natuur in duiken. Onderweg trekken ze namelijk door het natuurgebied Klein Zwitserland. Afhankelijk van de gekozen afstand wordt de lus een- of tweemaal gelopen. De atleten van de tien kilometer zullen onderweg een waterbevoorrading hebben.

De kleuters, kinderen en G-sporters betalen op de dag zelf 1 euro voor hun deelname. De twee langere afstand zijn af te leggen aan 3 euro.

Prijzen

Omdat het evenement een jubileum mag vieren, zijn er extra prijzen voorzien. Iedere deelnemer mag zich namelijk aan een herinneringsmedaille verwachten. De eerste tien kleuters van iedere reeks mogen uitkijken naar een verrassingsgeschenk.

Verder ontvangt de tiende loper in elke categorie bij aankomst een extra geschenk. Hetzelfde geldt voor de verschillende winnaars van elke reeks. Op hen liggen speciale verrassingen te wachten. Later zal ook de vereniging of de school met de meeste deelnemers worden gehuldigd.

Na het lopen zijn er kleedkamers beschikbaar in het hoofdfrontgebouw. Er is geen doorlopende bewaking om persoonlijke spullen achter te laten. Dit kan wel in de bewaakte vestiaire van de shelter. (fisp )

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Mortsel