© © persbureau Heitink

Hij lag zo diep te slapen in papiercontainer, dat Nederlander in vuilniswagen belandt bij ophaling: noodstop kan niet meer baten

Een nog onbekende man is dinsdagochtend in het Nederlandse Arnhem op een gruwelijke wijze aan zijn einde gekomen. De man lag vermoedelijk te slapen in een papiercontainer en kwam tijdens de ophaling in de vuilniswagen terecht.

tg
Bron: De Telegraaf

Het drama gebeurde aan het Maisveld in Arnhem. Een vuilniswagen van Pro Zero pikte daar om iets over acht uur dinsdagochtend een grote rolcontainer op om hem leeg te maken. Het ging om een zogenaamde kraakpers, een vrachtwagen waarin het afval onmiddellijk wordt samengeperst om plaats te winnen.

Wat de ophalers op dat moment niet hadden gezien, was dat er iemand in die container, tussen het papier, lag te slapen. De man sliep blijkbaar zo diep, dat hij niet gewekt werd toen de inhoud van de container in de vuilniswagen werd gekieperd.

Een medewerker van de huisvuildienst zag snel in dat er iets fout liep en drukte daarom de noodknop in zodat de persinstallatie onmiddellijk blokkeerde. Maar blijkbaar was het al te laat.

De chauffeur van de vuilniswagen kon niet anders dan een deel van het opgehaalde huisvuil op straat te storten om zo tot bij het onfortuinlijke slachtoffer te kunnen geraken. Die was zwaargewond en bloedde hevig, zeggen getuigen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De hulpdiensten waren snel ter plaatse. Het slachtoffer werd lang gereanimeerd. Er zou zelfs nog een spoedingreep zijn uitgevoerd op de plaats van het drama. Nadien werd hij naar het ziekenhuis van Nijmegen gebracht. Maar enkele uren later kwam het bericht dat hij toch overleden was aan zijn zware verwondingen.

De identiteit van het slachtoffer is nog niet bekend. De politie Gelderland-Midden spreekt over een ’unieke casus’ en gaat uit van een spijtig ongeval. In de buurt zeggen ze dat het vermoedelijk om een dakloze man gaat. Vorig jaar in september kwam ook al een medewerker van een afvalbedrijf om. Hij viel bij de ophaling in Veldhoven, dat is in Brabant, in de vuilniswagen. Medewerkers die bij het incident betrokken waren, krijgen slachtofferhulp.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer