Tom Michielsen (48) werd sinds 2020 gezocht na veroordelingen voor drugshandel en witwas.

Belgische 'most wanted'-crimineel opgepakt in Berlijn

De 48-jarige Belgische topcrimineel Tom Michielsen is opgepakt in Berlijn. Michielsen, afkomstig uit Stabroek, staat in ons land 8 jaar cel te wachten voorĀ georganiseerde drugssmokkel en de invoer van onder meer cannabis en heroĆÆne. Daarnaast stond hij op de 'most wanted'-lijst van Europol. Zowel ons land als Nederland vragen om de overlevering.Ā 

Dankzij nauwe samenwerking tussen FAST Duitsland, FAST Belgiƫ, FAST NL, parket Antwerpen en het Openbaar Ministerie in Nederland kon gisteravond een 48-jarige gezochte Belg in Berlijn worden opgepakt, klinkt het in een persbericht van het Antwerpse parket.

Het gaat om Tom Michielsen, 48 jaar, afkomstig uit Hoevenen (Stabroek), en sinds 2020 gezocht na veroordelingen voor drugshandel en witwas. In BelgiĆ« is hij veroordeeld tot 8 jaar cel voor georganiseerde drugssmokkel en het invoeren van cannabis, heroĆÆne, en andere opiaten.

De veertiger kon in september 2020Ā ontkomen bij een inval in een Spaanse villa, maar de opsporingsdiensten bleven samenwerken om de man op te sporen. Sinds december 2021 stond hij op de Europol 'most wanted'-lijst, waar ook topcrimineelĀ Flor Bressers op stond.Ā 

Valse identiteit

Begin 2023 kreeg de politie informatie dat de Belg in Duitsland zou vertoeven. Gisterenavond werd hij in dezelfde horecazaak opgepakt als waar hij in 2023 was gesignaleerd. Daarna bleek dat hij zich onder een valse identiteit onopvallend had kunnen ophouden in de Duitse hoofdstad Berlijn.

Omdat Michielsen ook in Nederland een celstraf moet uitzitten, vragen ook onze Noorderburen voor de uitlevering. De Duitse rechtbank zal moeten beslissen over de overlevering. Omdat Michielsen een Belg is, zal hij vermoedelijk eerst aan ons land worden uitgeleverd.

Michielsen stond sinds december 2021 op de Europol 'most wanted'-lijst, samen met topcrimineel Flor Bressers.

Meest gelezen