Een vriendin moet zichzelf niet op de eerste plaats willen zetten, weet Oumaïma. Maar zegebloemen krijgen is wél charmant, natuurlijk.
Volledig scherm
PREMIUM
Een vriendin moet zichzelf niet op de eerste plaats willen zetten, weet Oumaïma. Maar zegebloemen krijgen is wél charmant, natuurlijk. © RV

Terwijl hij WK wint, maakt z'n vriendin debuut op unief. Oumaïma en Remco Evenepoel: tegenpolen, buren én geliefden

Ze was erbij toen hij Europees kampioen werd, maar gisteren niet: terwijl haar lief Remco Evenepoel in Innsbruck de wereldtitel binnenreef, maakte Oumaïma Rayane haar debuut op de unief. Eén oog op de prof, het andere op de laptop, voor de spectaculairste zege die ze haar Remco ooit zag rijden. Ongewoon, maar zo is ook dit koppel. Zij bokst, hij fietst. Zij doet Handelswetenschappen, hij topsport. Haar familie is Marokkaans, de zijne oer-Vlaams. Twee verschillende werelden. Uit - tóch - eenzelfde straat in Schepdaal.

4 reacties

  • Tiziana Troukens

    6 jaar geleden
    Ik denk dat hij ook nog studeert, maar met topsportstatuut... iets met sportfysiologie
  • Meert Dominique

    6 jaar geleden
    Ik dacht gelezen te hebben dat hij ook nog studeerde. Is hij gestopt? Mooi koppel.
  • Hugo Verlot

    6 jaar geleden
    Proficiat en veel geluk aan het jonge koppel. Dit is de ware vorm van integratie.
  • mike milan

    6 jaar geleden
    Mooi normaal meisje niks verkeert aan.....
  1. Veroordeelde rechts-extremist op eerste rij bij 11 juliviering
    PREMIUM

    Veroordeel­de rechts-extremist op eerste rij bij 11 julivie­ring

    Op de eerste rij bij de herdenking van de Guldensporenslag in Kortrijk vrijdag zat, tussen allerlei prominenten, een Franse rechts-extremist met een strafblad. Aurélien Verhassel had een zitje naast Dries Van Langenhove (VB), die hem als "een vriend" omschrijft. Zaten ook op de eerste rij: Vlaams minister Matthias Diependaele (N-VA), Kortrijks burgemeester Vincent Van Quickenborne (Open Vld) en Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA). Verhassel komt uit Rijsel, een stad die in een ver verleden deel uitmaakte van het graafschap Vlaanderen. Vorig jaar is hij in beroep veroordeeld tot 12 maanden cel, waarvan 6 effectief. Hij sloeg twee mannen van vreemde origine werkonbekwaam, al stelde de rechter geen racisme vast. Tussen 2003 en 2013 liep hij nog zes veroordelingen op. Onder meer voor huisvredebreuk nadat hij een groot spandoek aanbracht op het dak van het hoofdkwartier van de Franse Parti Socialiste als protest tegen het homohuwelijk. In Duitsland liep Verhassel een veroordeling op voor 'bezit en invoer van explosief materiaal'. Van Quickenborne wil ervoor zorgen dat mensen als Verhassel niet meer op de eerste rij belanden: "Dat beeld is schabouwelijk voor de stad." (DM)