Spaanse politie (archiefbeeld)
Foto: Belga

Vermiste tiener (17) na jaren verwaarloosd teruggevonden in Spanje

In de Spaanse gemeente Coín heeft de politie een Zwitsers meisje van 17 teruggevonden dat al jaren vermist was. Het meisje werd internationaal gezocht nadat ze samen met haar vader en 2 zussen plots was verdwenen. Het viertal blijkt jaren in afzondering te hebben geleefd.

Op een parking van een winkelcentrum in de Spaanse gemeente Coín heeft de lokale politie een Zwitsers meisje van 17 teruggevonden dat al jaren vermist was. De politie vond het meisje samen met haar 2 oudere zussen en vader in een auto. De politie had de 3 meisjes en de vader al in maart gevonden, maar het verhaal raakt nu pas bekend. 

De man heeft psychische problemen en zou zijn partner hebben verlaten om samen met hun dochters in een bos te gaan wonen. Hij zou later uit Zwitserland gevlucht zijn en de kinderen hebben meegenomen. De moeder van de meisjes zou haar kinderen al 6 jaar niet meer gezien hebben.

De toestand van het jongste meisje is zorgwekkend. Deze maand wordt ze 18 jaar, maar ze is nog nooit naar school gegaan en zag ook niemand anders dan haar directe familie. Ze kreeg heel die periode geen verzorging en ze liep door haar langdurige afzondering een mentale achterstand op. Kinderen die zo leven, worden ook wel "wolfskinderen" genoemd. Of de 2 oudere zussen ooit naar school zijn gegaan, is niet duidelijk.

Het jongste meisje werd op 3 mei terug naar Zwitserland gebracht en onder de bescherming van de Zwitserse sociale dienst geplaatst. Haar meerderjarige zussen weigerden om terug te keren.

Meest gelezen