Wat zal het worden in derde provinciale voor SKN Sint-Niklaas?© Erik Westerlinck

Plus ArtikelVoetbal 2de provinciale C SKN Sint-Niklaas

Derde degradatie op rij voor het eens zo fiere SKN Sint-Niklaas: “Er liepen de voorbije maanden veel dingen fout”

Sint-Niklaas -

Welgeteld tien jaar geleden degradeerde SKN Sint-Niklaas, na een verblijf van twee seizoenen, naar derde nationale. Het team uit Nieuwkerken leek nadien een stevige derdeklasser te gaan worden. Maar kijk, na drie opeenvolgende degradaties wacht volgend seizoen voor de eens zo fiere club uit de Meesterstraat minstens één seizoen in derde provinciale.

Dirk Van Bruysel

“We hebben het inderdaad niet kunnen redden”, zucht coach Michael Nnaji. “De kroniek van een aangekondigde dood? Dat niet, maar wel een lang verhaal. In voetbal komt er meer kijken dan tegen een balletje kunnen stampen. Ook karakter en mentaliteit vormen belangrijke hoekstenen. Spelers moeten ten alle tijden beseffen hoe ernstig de situatie is. Als dat niet het geval is, dan is het einde verhaal.”

“Als trainer heb ik al veel meegemaakt en ook dit jaar heb ik veel geleerd”, gaat Nnaji verder. “Ik zeg altijd dat de leerling is nooit beter is dan zijn leraar, dus zal het ook wel voor een deel aan mij liggen. Langs de andere kant liepen er de voorbije maanden veel dingen fout. Ik ga geen steen werpen naar de jeugd. Zij krijgen uiteindelijk de waarden mee van hun ouders. De karaktervorming gebeurt daar. Wij als begeleider kunnen wel ons steentje bijdragen, maar dan moet iedereen wel aan hetzelfde zeel trekken. Soms zie ik te veel hypocrisie.”

Michael Nnaji kreeg de ploeg niet aan de praat.© Erik Westerlinck

Oplossingen

Met een karige 19 punten bleek Sint-Niklaas ook te zwak voor tweede provinciale. “Ik ben alleszins in een goede afloop blijven geloven en dat tot op de slotdag van de competitie. Ik wil nooit opgeven en dat hoop ik mee te geven aan de spelers. Jammer genoeg is het niet gelukt. Wat de toekomst zal brengen dat weet ik niet, maar ik maak me sterk dat er wel oplossingen zullen komen. Ik heb nog niet met de club gesproken, maar ik twijfel niet aan mezelf. We zullen zien.”

“Natuurlijk vind ik de degradatie spijtig. Voor het bestuur, de spelers en de technische staf, maar ook en vooral voor de vele mensen die in de club als vrijwilliger werken. Zij zijn diegenen die ervoor zorgen dat de spelers van Sint-Niklaas überhaupt kunnen voetballen. Voor hen is deze degradatie bijzonder pijnlijk.”