Veel goede wil, alweer geen goals: dit zijn de spelersbeoordelingen van de Anderlechtspelers na de 0-4 tegen PSG

© EPA-EFE

Anderlecht verloor met een pijnlijke 0-4 van Paris Saint-Germain. Winst zat er nooit in, een goaltje hadden de Brusselaars wel verdiend.

Gert Gysen

Matz Sels: 6/10

De 0-1 viel te gemakkelijk omdat hij te vroeg anticipeerde op een voorzet. Pakte nadien wel uit met een knappe redding op de doorgebroken Mbappé na een slechte terugspeelbal.

© REUTERS

Leander Dendoncker: 5/10

Won één-tegen-één-duels met Neymar en Mbappé. Bijna aan de basis van een tegendoelpunt met een slechte terugspeelbal. Moeizaam laatste halfuur op het middenveld.

Dennis Appiah: 7/10

Kreeg al veel kritiek bij Anderlecht, vooral voor zijn zwakke voorzetten. Maar tegen PSG speelde hij zeker voor rust sterk en waren zijn voorzetten wel goed.

© AFP

Sven Kums (57’): 6/10

Is onder Vanhaezebrouck weer de regisseur die hij bij Gent was. Zette – op een enkele slordige pass na – de lijnen uit, maar moest nog voor het uur geblesseerd naar de kant.

Adrien Trebel: 7/10

Toonde net als tegen KV Mechelen waarom Hein Vanhaezebrouck hem ook al naar Gent wilde halen. Bewijst dat een middenveld met hem en Kums goed werkt.

Henry Onyekuru: 7/10

Liet Dani Alves bij momenten sterretjes zien. Zeker voor rust de gevaarlijkste man bij Anderlecht. Na de pauze kwam hij minder in het spel voor, al trapte hij nog op de lat.

Sofiane Hanni: 7/10

Voetbalde goed in één tijd. Veel Brussels gevaar passeerde via hem, zeker voor de pauze. Net als de rest van de ploeg wat minder na rust, al kreeg hij nog een goede kans.

Lukasz Teodorczyk: 5/10

Werkte hard, maar kende een moeilijke avond. Tegen een ploeg als PSG is het voor hem moeilijk om zelfs maar in een kansrijke positie te komen.

© BELGA

Olivier Deschacht (89’): 6/10

Rechtstreeks tegenstander Mbappé scoorde en gaf een assist, maar hield zich al bij al degelijk staande tegen een spits die de helft jonger is dan hij.

Kara Mbodj: 6/10

Verdedigde meer dan degelijk, maar was ook niet bestand tegen de flitsen van de sterren in de aanval van PSG.

© Photo News

Pieter Gerkens (80’): 6/10

Had moeite om zich echt door te zetten. Speelde een bedrijvige wedstrijd en liep heel wat meters, maar aanvallend ontbrak de goede laatste pass.

Josué Sa (57’): 5//10

Moest het in zijn eerste wedstrijd voor Anderlecht opnemen tegen Benji De Ceulaer van Westerlo. Mocht nu invallen tegen Neymar en moest logischerwijs zijn meerdere erkennen.

Massimo Bruno (80’): -

Viel te laat in voor een beoordeling.

Ivan Obradovic (89’): -

Viel te laat in voor een beoordeling.

Hein Vanhaezebrouck: 7/10

Liet zijn ploeg met lef voetballen. Anderlecht ging al voor de derde keer in deze Champions League-campagne kansloos onderuit, maar in tegenstelling tot onder Weiler en Frutos toonde het dit keer tenminste zelf ook iets aan zijn publiek, net zoals Vanhaezebrouck had gehoopt.

Meer over RSC Anderlecht

Meer voetbalnieuws

Keuze van de redactie

Video