Direct naar artikelinhoud
Brussel

Agenten schieten man dood die hen aanviel met sabel in Brussel

Agenten schieten man dood die hen aanviel met sabel in Brussel
Beeld Mark Baert

In Brussel heeft de politie een man neergeschoten die hen aanviel met een sabel. De man (geboren in 1967) is overleden aan zijn verwondingen.

Vanmorgen kreeg de politie een oproep van een ouder echtpaar dat zei dat hun zoon “extreem gewelddadig” was in hun appartement (waar ze met hem samen woonden). De politiediensten gingen onmiddellijk ter plaatse en stelden vast dat de verdachte R.A. in het bezit was van een soort van zwaard. De vijftiger zou met zijn wapen een raam hebben stukgeslagen en geprobeerd hebben uit dit venster te springen. De politie heeft nog geprobeerd om met de man te onderhandelen, maar tevergeefs.

De politie maande de man verschillende keren aan zijn wapen neer te leggen. Agenten hebben ook gebruikgemaakt van traangas om hem te proberen neutraliseren. Uiteindelijk heeft de verdachte een politieman aangevallen en heeft die agent zijn dienstwapen gebruikt. De verdachte kreeg die kogels in de buikstreek. De hulpdiensten snelden ter plaatse, maar in de loop van de voormiddag is de man aan zijn verwondingen overleden. De politieman raakte niet gewond.

Het parket heeft het labo van de federale politie ter plaatse gevraagd. Er werd ook een ballistisch deskundige aangesteld. Zoals het standaard voorzien is, zijn er twee gelijklopende onderzoeken gestart. Een eerste onderzoek naar de bedreiging met een wapen en een tweede onderzoek naar het gebruik van het dienstwapen door de politie. Zowel het zwaard van de verdachte als het dienstwapen werden in beslag genomen.