© Isosport

Red Flame Féli Delacauw zet stap hogerop met transfer naar Duitsland: “Het is tijd voor een avontuur in een nieuw land”

Red Flame Féli Delacauw (22) maakt deze zomer de overstap van het Nederlandse Fortuna Sittard naar Hoffenheim. “Het is tijd voor een avontuur in een ander land.”

Valerie Van Avermaet

Bij de Red Flames is Féli Delacauw steeds meer een steunpilaar in het team van bondscoach Ives Serneels en hetzelfde geldt bij Fortuna Sittard. Ook daar groeide de 22-jarige middenvelder in sneltempo uit tot een vaste waarde in de basis.

Het gaat zelfs zo snel dat Delacauw na twee seizoenen in de Nederlandse Eredivisie al klaar is voor een stap hogerop. Eerst wil ze op 20 mei met Fortuna Sittard nog de beker veroveren ten koste van Ajax en ook van de derde naar de tweede plek springen in de Eredivisie is nog een doel. Daarna trekt ze de deur bij Fortuna Sittard met een dankbaar gevoel dicht. “Fortuna is een warme familieclub. Ik heb er een mooie tijd beleefd en wil iedereen van de club daar graag voor bedanken. Ik ben klaar voor de volgende stap in mijn carrière.”

Sittard deed er de voorbije weken en maanden nochtans alles aan om het aflopende contract van Delacauw te verlengen, maar onze landgenote wekte ook de interesse van andere ploegen op. Onder meer Twente trok aan de mouw van de middenvelder, maar samen met haar management Quadrans besloot ze om voor Hoffenheim uit de Bundesliga te kiezen -die competitie past beter bij haar enorme loopvermogen. “En ik ben ook benieuwd om een nieuwe competitie te ontdekken”, vult Delacauw aan.

Het is met gezonde stress dat ze haar handtekening zet onder een contract tot 2026 bij de Duitse suptopper. Hoffenheim staat momenteel vierde in de Bundesliga en heeft nog zicht op de top 3. Da’s ook het doel, want de club is ambitieus en mikt op een Champions League-ticket. Ook naast het veld gaat het er professioneel aan toe. Delacauw beaamt. “Ik was onder de indruk toen ik de club bezocht. Ik sprak er met de coach en kreeg direct een goed gevoel. De club zal helpen in mijn zoektocht naar een woning en biedt ook privélessen Duits aan. Al oefen ik voorlopig al op de app Duolingo.”

Delacauw zal er vanaf volgend seizoen ook landgenote en ploegmaat bij de Red Flames Jill Janssens tegenkomen. Zij voetbalt sinds vorige zomer voor Hoffenheim. “Ik heb haar vooraf wel wat uitleg gevraagd. Praktische zaken vooral, over hoe het er op de club aan toegaat.” Samen moeten ze ervoor zorgen dat de club de stap naar de absolute top van Duitsland kan zetten.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer